Odaberi najbolju prostirku za jogu. Pretplati se na naše e-novosti i primi dodatnih 5% popusta.

Joga prostirke od prirodnih materijala

Kupujte po
Prikaži kao

Proizvodi 1-24 od 30

24
 • 24
 • Sve
po stranici
Filteri
 • Mjesto
 • Ime proizvoda
 • Cijena
Mjesto
 1. Manduka Eko-Lite joga prostirka 4mm (180 cm)
  Cijena 559,65 kn Standardna cijena 621,83 kn
 2. eKO Lite 4mm Yoga Mat LONG (200 cm) Manduka
  Cijena 629,60 kn Standardna cijena 699,56 kn
 3. Manduka GRP® Lite 4 mm joga prostirka 180cm
  Cijena 664,27 kn Standardna cijena 738,03 kn
 4. Eko 5 mm joga prostirka
  Cijena 629,29 kn Standardna cijena 699,17 kn
 5. eKo 5mm LONG joga prostirka od kaučuka
  Cijena 699,25 kn Standardna cijena 776,90 kn
 6. Infinity joga prostirka 5mm
  Cijena 628,90 kn Standardna cijena 698,78 kn
 7. Manduka GRP 6mm joga prostirka (180cm)
  Cijena 874,14 kn Standardna cijena 971,22 kn
 8. Infinity 3.0 mm joga prostirka
  Cijena 594,31 kn Standardna cijena 660,31 kn
 9. Okrugla joga prostirka Manduka eQua eKo round
  Cijena 839,47 kn Standardna cijena 932,75 kn
 10. Joga prostirka GRP ADAPT 5mm (180cm)
  Cijena 629,60 kn Standardna cijena 699,56 kn
 11. Joga prostirka od plute Lotuscrafts 5mm
  Cijena 427,12 kn Standardna cijena 427,12 kn
 12. Combo 3.5mm joga prostirka
  Cijena 534,77 kn Standardna cijena 668,46 kn
 13. Remat Element Grow joga prostirka 4mm
  Cijena 607,92 kn Standardna cijena 675,46 kn
 14. Alo Yoga joga prostirka Warrior 4.2 mm (189 cm)
  Cijena 839,47 kn Standardna cijena 1.049,33 kn
 15. ReYoga ReRug / Rug joga tepih
  Cijena 372,48 kn Standardna cijena 465,59 kn
Prikaži kao

Proizvodi 1-24 od 30

24
 • 24
 • Sve
po stranici
Filteri
 • Mjesto
 • Ime proizvoda
 • Cijena
Mjesto

Joga prostirke od kaučuka, plute, jute

Ovdje vodimo brigu o planetu. Prostirke koje su ugodne za vaše tijelo i okoliš. Svi su proizvodi biorazgradivi, primjereni za reciklažu i bez štetnih, toksičnih sastojaka. Kaučuk ne potječe od amazonskih vrsta drveća i proizvođači ne uništavaju prašume ni rijetke vrste drveća. Proces izrade prostirki je održivo orijentiran. Stablo hrasta nije potrebno sjeći da bi se proizvela pluta, već se drvetu odreže samo površinski sloj kore. Taj se sloj obnovi u roku od 15-20 godina. Poljoprivrednici koji se bave sa pridobivanjem pluta, dobro se brinu za hrastova stabla, njeguju ih i omogućuju im da neometano rastu. Za održavanje higijene i vijeka trajanja joga prostirki, redovito ih održavajte sa sredstvima za čišćenje.

Joga prostirke od prirodne gume, kaučuka, trebaju posebnu njegu. Guma je prirodni materijal, "živi" materijal. Vanjski čimbenici još više utječu na takve joga prostirke. Zbog toga je njihova njega još važnija. Za svakodnevno čišćenje preporučujemo Manduka Sredstvo za čišćenje joga prostirke od prirodne gume (Lemongrass) ili Set za čišćenje joga prostirke reYoga. S ovim sredstvima za čišćenje, ne samo što čistimo joga prostirku, nego brinemo i za fleksibilnost kaučuka i dobro prianjanje.

Joga prostirka od plute vrlo je izdržljiva i trajna. Da biste održali kvalitetu, uvijek je savinite tako da je pluta na vanjskoj strani - tako spriječavate da se pluta ne slomi. Prostirku ne izlažite ekstremnim uvjetima (suncu, vrućini). Nakon vježbanja, prostirku osušite, raširite je na pod ili je objesite da se potpuno osuši, a tek tada je savinite. Pluta je prirodni materijal i ima antibakterijska i antimikrobna svojstva. Sadrži tvar suberin (voštana tvar) koja je čini otpornom na vatru i vodu. Pluta je super prirodni izolator. U slučaju vrlo česte uporabe, preporučuje se redovito čišćenje (jednom tjedno). Na nekim dijelovima pluta može potamniti, odnosno prostirka može dobiti tamnije mrlje. Više o tome kako održavati određenu joga prostirku, pročitajte ovdje.

Brza pitanja o jogi

Joga prostirke (podloge) - Zašto toliko varijanti?

Na raspolaganju su nam mnogi različiti stilovi (vrste) joge. Svaki stil ima svoje specifičnosti koje su omogućile stvaranje različitih prostirki, odnosno podloga za jogu. Odabirom prave joga prostirke, olakšavamo si i optimiziramo vježbanje. Prostirke se razlikuju po površini, debljini, dužini, materijalima od kojih su izrađeni...

Kako odabrati joga prostirku

Na tržištu je poplava raznih joga prostirki. Različiti materijali, različite dimenzije, rasponi cijena... Svaka ima svoju svrhu, zasigurno. Već vas sada boli glava kada razmišljate koja bi bila najbolja za vas? Izbor nije toliko kompliciran i težak kao što se čini. Važno je da odaberete prikladnu i korisnu joga podlogu jer će to biti vaša redovita suputnica u vježbanju joge.

Bez obzira na stil joge, odaberite dodatke koji su izrađeni od prirodnih i ekoloških materijala. Na joga prostirki dosta vremena provodimo u različitim prostorijama (joga studio, priroda, doma...), dodirujemo je s golom kožom, na njoj se znojimo i mnogo puta na prostirku pritisnemo čak i usnice. Dakle, ne samo zbog okoliša, već i zbog nas samih je važno da je joga prostirka od čistih, besprijekornih materijala.

Koja pomagala koristimo u jogi?

Želiš li sigurno napredovati u joga pozama ili si olakšati pozu u kojoj je tijelu potrebna veća podrška? Blokovi, joga remeni, bolsteri, prostirke, valjci, deke, jastučići za oči... pomagala koja podižu tvoju praksu joge (i drugih vježbi) i meditacije na višu razinu. Za održavanje čistoće tvoje joga prostirke pobrine se posebno ekološko sredstvo za čišćenje ili joga ručnik. Za lakši transport i zaštitu joga prostirke i pomagala, tu je super joga torba.

 

Kako izabrati joga prostirku

Na tržištu je poplava raznih joga prostirki. Različiti materijali, različite dimenzije, rasponi cijena... Svaka ima svoju svrhu, zasigurno. Već vas sada boli glava kada razmišljate koja bi bila prava za vas? Stvar nije tako komplicirana i zamorna kako se čini. Na kraju, odabirete nešto lijepo, nešto korisno za vas. Joga prostirka, vaša pratnja u vježbanju.

Kako odabrati joga prostirku

© 2022 JogaLine & Samana | Sva prava pridržana