ŠTO JE JOGA? KAKO ZAPOČETI S JOGOM?

Sredstva za čišćenje prostirki

Kupujte po
Prikaži kao

14 proizvoda

Filteri
 • Mjesto
 • Ime proizvoda
 • Cijena
Mjesto
 1. Komplet za čišćenje joga prostirke ReYoga
  Ocjena:
  100%
  Cijena 16,56 EUR Standardna cijena 18,39 EUR
36
 • 36
 • Sve
po stranici

Čišćenje prostirke

Za održavanje higijene i dugotrajnu kvalitetu vaše joga prostirke, joga prostirku je potrebno pravilno čistiti. Režim čišćenja ovisi o stilu joge i stupnju intenziteta (npr. hot joga - više znojenja), materijalu prostirke (kaučuk, pluta, umjetni materijali) i učestalosti čišćenja.

Za jednostavno čišćenje nakon vježbanja na raspolaganju su npr. organska sredstva za čišćenje na bazi eteričnih ulja, octa. Za povremeno dubinsko čišćenje preporučujemo 'kupku' za joga prostirku s intenzivnijim, ali neagresivnim sredstvom za čišćenje. Posebno ga preporučamo za joga prostirke koje imaju otvorene ćelije. Nakon svake uporabe i čišćenja, joga prostirku treba osušiti (obrisati krpom, ostaviti raširenom), ali ne izlagati jakim izvorima topline (sunce, grijači).

Dva prilično univerzalna sredstva za čišćenje joga prostirki su:

Oba su dizajnirana za sve vrste joga prostirki.

Joga prostirke izrađene od prirodne gume, kaučuka, trebaju posebnu njegu. Guma je prirodni materijal, "živi" materijal. Vanjski čimbenici još više utječu na takve joga prostirke. Stoga je briga za njih još važnija. Sredstva za čišćenje pobrinu za fleksibilnost kaučuka i dobro prijanjanje.

Joga prostirke od plute vrlo su izdržljive i trebaju minimalnu njegu. Pluta je prirodni materijal i ima antibakterijska i antimikrobna svojstva. U slučaju vrlo česte uporabe, preporučuje se redovito čišćenje (jednom tjedno). Očistite prostirku hladnom vodom i nježnim, neagresivnim deterdžentom. Reyoga cleanser je također prikladan.

Za joga prostirke s otvorenim stanicama koje su namijenjene prvenstveno vježbama visokog intenziteta s puno znojenja - npr. vruća joga, koristi se sredstvo za čišćenje Manduka.

Detaljni savjeti za čišćenje i obnavljanje joga prostirke

© 2024 JogaLine & Samana | Sva prava pridržana