ŠTO JE JOGA? KAKO ZAPOČETI S JOGOM?

prAna

Kupujte po
Prikaži kao

Proizvodi 1-36 od 42

Filteri
 • Mjesto
 • Ime proizvoda
 • Cijena
Mjesto
 1. Halle Insulated ženska pernata jakna
  Cijena 112,70 EUR Standardna cijena 204,82 EUR
 2. Stretch Zion muške kratke hlače
  Cijena 49,12 EUR Standardna cijena 81,86 EUR
 3. Pillar ženske duge tajice
  Ocjena:
  100%
  Cijena 38,37 EUR Standardna cijena 76,74 EUR
 4. Journeyman Trucker kapa sa šiltom
  Cijena 24,56 EUR Standardna cijena 40,93 EUR
 5. Tulum ženska dugačka suknja
  Cijena 38,37 EUR Standardna cijena 76,74 EUR
 6. Muška kapa sa šiltom prAna Vista Trucker
  Cijena 24,56 EUR Standardna cijena 40,93 EUR
 7. Momento sportski grudnjak
  Cijena 33,28 EUR Standardna cijena 66,55 EUR
 8. Ženske baršunaste hlače prAna Merrigan
  Cijena 56,33 EUR Standardna cijena 112,65 EUR
 9. Ženska suknja prAna Sunrise
  Cijena 39,43 EUR Standardna cijena 78,84 EUR
 10. Ženska haljina prAna Skypath
  Cijena 51,21 EUR Standardna cijena 102,41 EUR
 11. Tajice prAna Kimble Printed 7/8
  Ocjena:
  100%
  Cijena 51,21 EUR Standardna cijena 102,41 EUR
 12. Ženska majica bez rukava Becksa Tank
  Cijena 38,40 EUR Standardna cijena 76,79 EUR
 13. Ženske kratke tajice prAna Electa Short
  Cijena 34,30 EUR Standardna cijena 68,60 EUR
 14. prAna Mariel Jegging - tajice hlače
  Cijena 51,21 EUR Standardna cijena 102,41 EUR
 15. prAna ženska suknja od konoplje Cozy Up Midi
  Cijena 51,21 EUR Standardna cijena 102,41 EUR
 16. prAna muška pernata jakna Whitney Portal
  Cijena 143,42 EUR Standardna cijena 286,83 EUR
 17. prAna ženski sportski grudnjak Layna Bra
  Ocjena:
  100%
  Cijena 33,79 EUR Standardna cijena 67,57 EUR
 18. Muške hlače, traperice prAna Feener Jean
  Cijena 73,74 EUR Standardna cijena 122,90 EUR
 19. prAna ženska pernata jakna Hellebore
  Ocjena:
  100%
  Cijena 138,30 EUR Standardna cijena 276,59 EUR
 20. Ženski sportski top Layna prAna
  Cijena 42,23 EUR Standardna cijena 76,79 EUR
 21. Ženski džemper Calimero na zatvarač
  Cijena 51,21 EUR Standardna cijena 102,41 EUR
36
 • 36
 • Sve
po stranici

prAna moderna i održiva odjeća

Njihova misija je promovirati zdrav, aktivan, slobodan život. Oni stvaraju svestranu, modernu i održivu odjeću i dodatke koje možete nositi za svaku prigodu, bilo koju avanturu, svaki dan. Dizajni su plod vlastitih iskustava – aktivnih jogija, penjača i svjetskih putnika koji svojim znanjem čine odjeću lijepom, ali izdržljivom.

Njihov stil je klasičan s modernim materijalima i s minimalnim utjecajem na okoliš. Njihova inspiracija i klijenti su sportaši svjetske klase – Chris Sharma (s njima od početka) i jogiji poput npr. Shiva Rea. Društveno su odgovorni i održivi proizvođači (nositelji certifikata Fair trade, recikliraju vunu, postupaju odgovorno s perjem…).

Priča prAne

prAna, stara sanskrtska riječ za disanje, život i vitalnost duha. prAna je moć, energija, temelj živog svijeta, životna energija koja ispunjava svemir. Sve što postoji impregnirano je prAnom.

Povijest prAna odjeće, koja dobro služi u penjanju i jogi, datira iz 1992. godine. Pokazalo se da odjeća dobro funkcionira i na drugim područjima. I tako je počelo; odjeća koja detaljno služi tijelu u sportskim aktivnostima, te prije i poslije.

Dodatna vrijednost prAna odjeće je briga za okoliš i ljude, izrađuje se sa strašću, s ljubavlju, sjajnog je dizajna...

Prva prAna odjeća napravljena je u garaži i poslana kupcima u otpadnim kutijama od voća iz lokalne trgovine. Za etikete su koristili stari novinski papir, dodali eterična ulja, a potom su s nožima za picu izrezali etikete. Prvi zaposlenik spavao je na podignutom krevetu, koji se tijekom dana pretvarao u radni stol. Toliko i još neopisivo više ljubavi, strasti, želje i nade je uloženo i još uvijek se ulaže u prAnu.

Zgodba prAne

prAna već dva i pol desetljeća ulaže svoju energiju, snagu, novac i srce u održivi razvoj.

Organski pamuk

Veliku važnost pridaju korištenju organskih materijala, čistim proizvodnim procesima, poštenom odnosu prema ljudima...

Činjenica da je 84% pamuka u njihovoj cijeloj liniji organski nije iznenađenje, ali je vrijedno oponašanja i divljenja.

Pogledajte video, a zatim nam pomozite povećati potražnju za održivijom odjećom. Podijelite video i proširite svijest o poštenoj i čistoj praksi proizvođača. Moguće je!

Što se od tada promijenilo?

Ne puno i u isto vrijeme jako puno! Brend prAna se razvijao i rastao, ali većina “prvih” zaposlenika je još uvijek prisutna. Surađuju i rade s istomišljenicima, održavaju i stvaraju pozitivne promjene koje služe istoj svrsi kao i u stara vremena, samo uz male suvremene korekcije. Potiču i podržavaju korištenje organskog pamuka, poštenu trgovinu, energiju vjetra i još mnogo toga...

prAna ambasadori, sportski penjač Chris Sharma i jogi Shiva Rea prisutni su u prAni još od samog početka, kao i mnogi drugi. Oni i naravno prAnini kupci pomažu u cijeloj priči. Zbog takvih strasti, osnivač Beaver Theodosakis i dalje odgovara na pisma klijenata.

Gledajući unatrag, naziv prAna je točan. Ako gledamo naprijed u budućnost, ispravno je jer oni teže promjenama, raduju se budućnosti.

To je priča o prAni! Nadamo se da vam se sviđaju proizvodi. Radujemo se svim vašim porukama, mišljenjima, kritikama i povratnim informacijama o tome kako vam pojedini proizvodi služe.

Kako nastaju proizvodi?

 

Dva puta godišnje u prAni pozovu svoje ambasadore da pregledaju kolekciju, da se posavjetuju što i kako, da prihvate prijedloge.... Super je vidjeti koliko blisko surađuju jedni s drugima i da prAnine kolekcije rade promišljeno i s potpunom predanošću korisniku...

Kad bi barem bilo više ovakvih brendova!

Misija održivosti prAne

Misija prAne također je potaknuti nas na zdrav, aktivan život. Za život bez naših ograničenja "free-spirited". Upravo ćete to pronaći u prAna odjeći. U njima ćete moći biti ono što jeste, osjećati se tako, raditi baš sve u njima, vaša odjeća može odražavati upravo vas.

“prAna is that something.”

prAna odjeća je napravljena za život uz brigu o okolišu i ljudima koji sudjeluju u proizvodnom procesu.

 sustainability-hero

Puno razmišljate o tome što pojedete i o svojoj prehrani. Odlučujete se što je dobro, zdravo, proizvedeno na prirodan način... Koliko puta se zapitate kakvu odjeću nosite? Što imate na svojoj koži, kako je napravljeno i od kojih materijala? Kad svatko za sebe napravi korak naprijed, mnogo toga će se promijeniti. Ovo može biti još jedan naš doprinos čišćem okolišu i boljem životu.

"Respect for the planet and its people."

S17_W_049-ZapposUpdate_SPRINGFLIP_Main._CB493909208_ 

Mnogo smo puta spomenuli čistu misao, život, svrhu, djelovanje prAne. prAna je proizvođač koji stvarno radi za nas, za okoliš, za sve ljude. Njihov održivi razvoj i proizvodnja nije samo na papiru. Ovo je prAna.

 1. Jeste li znali da su davne godine etikete na prvoj prAna odjeći bile izrađene od recikliranog papira? I da su prve pošiljke svoje odjeće poslali u kartonskim kutijama odbačenim u lokalnoj voćarnici.
 2. prAna je prvi od velikih proizvođača tekstila koji tržištu nudi proizvode s certifikatom Fair Trade. U 2016. godini broj Fair Trade artikala povećan je za 50%.
 3. U 2011. dodatno su smanjili upotrebu plastičnih vrećica. Potrošnja je smanjena za 9,5 milijuna, što je otprilike 30.000 plastičnih vrećica. 79% njihovih artikala nije pakirano u plastične vrećice.
 4. U godini čak 81% prAninih pamučnih artikala bilo je izrađeno od organskog pamuka.
 5. Kako bi dodatno doprinijeli smanjenju potrošnje vode te čistoći vode i zraka, prAna od 2012. godine surađuje s organizacijom Bluesign, pa stoga i njihovi proizvodi posjeduju ovaj certifikat. Bluesign je najviši standard koji osigurava ekološko ponašanje prema okolišu, a ujedno se zalaže za pravedna ljudska prava.
 6. Već 2016. godine 82% prAninih proizvoda bilo je održivo.
 7. prAna je članica Fair Labor Associationa, koja se zalaže za položaj radnika u proizvodnji i brine za njihove bolje uvjete.
 8. prAna podržava: Conservation Alliance, The Access Fund, OIA Foundation, SEVA i druge ekološke i humanitarne organizacije.

ONF-WSBOG-badge

 

Jeste li znali da svaki dan, stvarno svaki dan, zvoni gong usred radnog dana u prAni (Carlsbad, San Diego, California). Tada svatko odvoji nekoliko trenutaka za sebe na minutu-dvije (da se protegne, duboko udahne, prepusti se kratkoj meditaciji, introspekciji... čemu god). Lijepa praksa, zar ne!?

Više o Prana

© 2024 JogaLine & Samana | Sva prava pridržana