LJETNA RASPRODAJA do -50%

Bolsteri i pokrivači

Kupujte po
Prikaži kao

Proizvodi 1-24 od 26

24
 • 24
 • Sve
po stranici
Filteri
 • Mjesto
 • Ime proizvoda
 • Cijena
 • Rodna
 • Veličina
 • Brend
 • Svjetlost
 • Veličina
 • Struktura
Mjesto
 1. Bolster za jogu Yoga Design Lab
  Cijena 443,50 kn Standardna cijena 492,73 kn
 2. Manduka Enlight ™ bolster za jogu
  Cijena 545,91 kn Standardna cijena 606,53 kn
 3. Bolster Rectangular za jogu
  Cijena 477,64 kn Standardna cijena 530,66 kn
 4. Manduka deka Recycled za jogu, odmor
  Cijena 341,08 kn Standardna cijena 378,94 kn
 5. Manduka Recycled wool deka za jogu
  Cijena 341,08 kn Standardna cijena 378,94 kn
Prikaži kao

Proizvodi 1-24 od 26

24
 • 24
 • Sve
po stranici
Filteri
 • Mjesto
 • Ime proizvoda
 • Cijena
 • Rodna
 • Veličina
 • Brend
 • Svjetlost
 • Veličina
 • Struktura
Mjesto

Pomagala za jogu i dodaci

Želiš napredovati u joga pozama ili si olakšati položaj u kojem je tijelu potrebna veća podrška? Blokovi, joga remeni, bolsteri, prostirke, valjci, deke, jastučići za oči... pomagala koja podižu tvoju praksu joge (i drugih vježbi) i meditacije na višu razinu. Za čistoću tvoje prostirke služi posebno ekološko sredstvo za čišćenje ili joga ručnik. Za lakši transport i zaštitu joga prostirke i dodataka, tu je super joga torba.

Kako koristimo joga pomagala?

Praksa joge u današnjem vremenu postaje nezamjenjivi oblik opuštanja, rastezanja i jačanja tijela, smirivanja uma i duha. Uz tradicionalne, originalne joga stilove (hatha, iyengar, ashtanga), mnogi novi stilovi joge su se razvili i oblikovali zbog raznolikosti potreba pojedinaca. Bez obzira na dob, fizičke sposobnosti i moguća ograničenja (zdravstvena, tjelesna…), svatko može odabrati najprikladniji i najdraži stil joge. Mnogi stilovi / vrste joge koriste pomoćna sredstva koja pružaju sigurnije putovanje u asane, podršku u asanama u kojima duže ostajemo, stvaraju više prostora i stabilnosti, te unose zabavniji element u samu vježbu.

U tradicionalnim stilovima joge kao što su npr. hatha, iyengar, vinyasa, ashtanga najčešće se koriste:

remeni za jogu, koji služe kao produžetak udova u pozama poput Gomukhasana, Natarajasana, Paschimottanasana… da sigurno ulazite u poze, pravilno ih držite, a istovremeno održite udobnost i lakoću. Remeni su trajni, od pamučne tkanine, s kopčom na jednoj strani, a razlikuju se po debljini i duljini. Previše čvrsto stezanje može povećati napetost u predjelima ramena i vrata. Bez obzira na asanu, obavezno održavajte meko prianjanje na remen.

blokovi, koji se koriste za produbljivanje istezanja, radi stabilnosti i pravilnog poravnanja asana, približavaju udove u asanama Utthita Trikonasana, Uttanasana… služe kao potpora u sjedećim položajima Lotus, Virasana, Eko pada Rajakapotasana... za bedra i bokove koji su manje fleksibilni, produbljuju otvaranje prsnog koša u asanama Supta Virasana, Matsyasana, Setubandhasana.Postoje blokovi od pjene, pluta, drveta, uglavnom su svi univerzalnih dimenzija (10x15x23 cm). Možete ih podesiti na tri različite visine prema asani koju izvodite – na najdulju visinu, na kraću i ravnu.

joga deka je nezamjenjiva za asanu savasana - položaj mrtvaca, kada ležimo na zemlji, a pobrine da se osjećamo toplo i ugodno. Deka može pružati veliku potporu i udobnost i u drugim asanama - od osnovnih (sjedeći oslonac) do naprednih (ustrasana, stoj na glavi). Deka se može svinuti i omogućuje opuštanje nogu i potporu donjeg dijela leđa ili se koristiti kao podloga za koljena. Njezina prednost je podešavanje visine i oblika.

Za stilove joge kao što su restorativna / terapijska joga, jin joga, kundalini joga, joga za trudnice, gdje se asane drže dulje vrijeme, osim gore spomenutih, koriste se i bolsteri. Bolsteri su punjeni jastuci pravokutnog ili valjkastog oblika koji pomažu da se potpuno opustite u asanama, pomažu omekšati tijelo i omogućuju postupno i sigurno istezanje. Dostupne su različite dimenzije i težine, a punjeni su različitim materijalima - npr. pamukom, kapuk vunom, ljuskicama pira, heljde... Primjeri asana u kojima koristimo bolster: Savasana, Balasana, Viparita karani, Supta Baddha Konasana…

Valjak za jogu (kotač) je relativno novi uređaj kojeg je u praksu uključio jogist Dharma Mittra. Glavna svrha valjka je poboljšati fleksibilnost leđa i otvoriti prednji dio tijela - proteže i lako otvara prsa, ramena, leđa i bokove. Također donosi više dinamike u praksu. Početnici i napredni vježbači joge mogu lako vježbati zaklone. Nekoliko primjera asana u kojima možete koristiti valjak: Hanumanasana, Pincha Mayurasana, Salamba Sarvangasana, Halasana. Jastuk za meditaciju u potpunosti vas podržava u meditativnim položajima kao što su sukhasana, virasana, padmasana. Jastuci omogućavaju stopalima i koljenima opušten i udoban položaj, istodobno ispravljajući leđa i dovodeći zdjelicu prema naprijed, pružajući joj potporu. Jastuci su različitih oblika, veličina i punjenja. Možemo odabrati jastuke u obliku polumjeseca, mjeseca, kvadratne, pravokutne, zafu-okrugle, s pirinim ili heljdinim ljuskicama, kapok vunom... Odabiremo onaj koji nas najbolje podupire. Jastučići za oči povećavaju opuštajući učinak u restorativnim asanama kao što je savasana ili u meditaciji. Obično su punjene lanenim sjemenkama i / ili s dodatkom ljekovitog bilja (npr. lavanda), a možete im dodati i eterična ulja za dodatnu korist od aromaterapije; npr. lavanda opušta i smiruje živce, uklanja nesanicu i smanjuje depresiju. Za aerial jogu se koristi hammock, pomagalo slično visećoj mreži, koji se pričvrsti na strop i uz pomoć kojeg se izvode asane.

Joga pomagala potiču pojedinca da sigurno upozna asane, svoje sposobnosti i svoje potencijale, pomažu mu u procesu učenja, a iznad svega osiguravaju da se osjeća ugodno. Ako niste isprobali nijedan od ovih nevjerojatnih pomagala, vrijeme je da upoznate njihove pozitivne učinke.

 

Kako izabrati joga prostirku

Na tržištu je poplava raznih joga prostirki. Različiti materijali, različite dimenzije, rasponi cijena... Svaka ima svoju svrhu, zasigurno. Već vas sada boli glava kada razmišljate koja bi bila prava za vas? Stvar nije tako komplicirana i zamorna kako se čini. Na kraju, odabirete nešto lijepo, nešto korisno za vas. Joga prostirka, vaša pratnja u vježbanju.

Kako odabrati joga prostirku

© 2021 JogaLine & Samana | Sva prava pridržana