ŠTO JE JOGA? KAKO ZAPOČETI S JOGOM?

Bolsteri i pokrivači

Kupujte po
Prikaži kao

24 proizvoda

Filteri
 • Mjesto
 • Ime proizvoda
 • Cijena
Mjesto
 1. Manduka meditacijski jastuk
  Cijena 71,89 EUR Standardna cijena 79,87 EUR
 2. Jastuk za meditaciju Zafu Zen Ø 31 cm
  Ocjena:
  100%
  Cijena 40,93 EUR
 3. Bolster Rectangular za jogu
  Cijena 71,93 EUR Standardna cijena 79,92 EUR
 4. Bolster za jogu Yoga Design Lab
  Cijena 56,57 EUR Standardna cijena 66,55 EUR
 5. Bolster za jogu Restorative Ø24cm
  Ocjena:
  100%
  Cijena 56,30 EUR
 6. Okrugli bolster za jogu Manduka Enlight
  Cijena 75,61 EUR Standardna cijena 84,02 EUR
 7. Deka Moher
  Cijena 142,93 EUR Standardna cijena 158,81 EUR
36
 • 36
 • Sve
po stranici

Kako koristimo joga pomagala?

Praksa joge u današnjem vremenu postaje nezamjenjivi oblik opuštanja, rastezanja i jačanja tijela, smirivanja uma i duha. Uz tradicionalne, originalne joga stilove (hatha, iyengar, ashtanga), mnogi novi stilovi joge su se razvili i oblikovali zbog raznolikosti potreba pojedinaca.

Bez obzira na dob, fizičke sposobnosti i moguća ograničenja (zdravstvena, tjelesna…), svatko može odabrati najprikladniji i najdraži stil joge. Mnogi stilovi / vrste joge koriste pomoćna sredstva koja pružaju sigurnije putovanje u asane, podršku u asanama u kojima duže ostajemo, stvaraju više prostora i stabilnosti, te unose zabavniji element u samu vježbu.

Pomagala za jogu i dodaci

Deka za jogu

Joga deka je nezamjenjiva za asanu savasana - položaj mrtvaca, kada ležimo na zemlji, a pobrine da se osjećamo toplo i ugodno. Deka može pružati veliku potporu i udobnost i u drugim asanama - od osnovnih (sjedeći oslonac) do naprednih (ustrasana, stoj na glavi).

Deka se može svinuti i omogućuje opuštanje nogu i potporu donjeg dijela leđa ili se koristiti kao podloga za koljena. Njezina prednost je podešavanje visine i oblika.


Bolsteri za jogu

Za stilove joge kao što su restorativna / terapijska joga, jin joga, kundalini joga, joga za trudnice, gdje se asane drže dulje vrijeme, osim gore spomenutih, koriste se i bolsteri.

Bolsteri su punjeni jastuci pravokutnog ili valjkastog oblika koji pomažu da se potpuno opustite u asanama, pomažu omekšati tijelo i omogućuju postupno i sigurno istezanje. Dostupne su različite dimenzije i težine, a punjeni su različitim materijalima - npr. pamukom, kapuk vunomljuskicama pira, heljde... Primjeri asana u kojima koristimo bolster: Savasana, Balasana, Viparita karani, Supta Baddha Konasana…


Kako izabrati pravi bolster za jogu?

Bolster u jogi se koristi za potporu u raznim asanama. Poput ostalih dodataka za jogu (blok, deka, remen, kotač...), bolster nam pomaže rasteretiti dijelove tijela u asani ili kada ulazimo u određenu asanu.

Bolsteri se najčešće koriste u restorativnoj jogi. Pomažu u potpori tijela, pružaju udobnost, a uz njihovu pomoć postižemo bolju cirkulaciju krvi.

Priručnik za lakši izbor joga bolstera

Kako izabrati pravi bolster za jogu?

© 2024 JogaLine & Samana | Sva prava pridržana