ŠTO JE JOGA? KAKO ZAPOČETI S JOGOM?

Pakiranje vaše narudžbe u recikliranu ambalažu

Zašto pakiramo vaše narudžbe u recikliranu ambalažu?

Proizvodi – odjeća, obuća, igračke, hrana,… obično su zamotani u brdoplastične ili druge ambalaže kako bi sigurno stigli od proizvođača do krajnjeg korisnika. Većina te ambalaže završi u spalionicama, na odlagalištima, u prirodi, a manji dio se ponovno reciklira.

Bez obzira na vrstu pakiranja i krajnju 'stanicu' otpadne ambalaže, ima smisla razmotriti alternativneoblike pakiranja proizvoda . Pogotovo u vrijeme kada je zbog novih kupovnih navika (online kupnja) količina ambalaže porasla u velikom porastu. Samim time povećan je obujam transportnih pravaca i dostavnih vozila, što dodatno povećava promet i količinu ispušnih plinova.

Svakodnevno bavljenje pošiljkama i paketima koje dobivamo od naših dobavljača stvara popriličnu količinu otpadne ambalaže. Sretni smo što je u Jogalineu ovo gotovo 100% održivo pakiranje - reciklirani karton koji ne uništava drveće i nosi standard FSC. Naši dobavljači odn Brendovi su održivo orijentirani na svim razinama - od sirovina, materijala, preko zaposlenika u tekstilnoj industriji, do krajnjeg korisnika.

Proizvodi iz naše ponude rijetko su pakiraniu plastičnu ili samo kada to nije moguće iz sigurnosnih razloga protiv oštećenja proizvoda.

U Jogalineu razmišljamo i djelujemo održivo! Stoga ćete svoju narudžbu dobiti u "rabljenoj" kartonskoj kutiji, u ponovno korištenoj kuverti s "mjehurićima" ili u eko papir za zamatanje.

Zašto potpuno iskoristivu i neoštećenu ambalažu bacati u smeće, kada je možemo ponovno upotrijebiti i tako smanjiti količinu otpada, činimo nešto dobro za prirodu i u konačnici smanjujemo troškove materijala za pakiranje. Naručeni proizvodi bit će zapakirani s jednakom pažnjom i sigurnošću te će doći do Vas neoštećeni.

JogaLine zamatanje poklona

Održivo pakiranje i ambalaža

Pokušavamo ići korak dalje, prema naprednijem održivom rješenju - npr. RePack model pakiranja. Model nudi reciklirane kuverte, različitih dimenzija, koje nakon primitka narudžbe jednostavno ubacite u sandučić kao pismo i vratite pošiljatelju. Stoga se ove omotnice upotrebljavaju uvijek iznova.

Na prAni Uspješno ispunjavaju svoju predanost smanjenju otpada više od desetljeća i svake godine postižu svoje ciljeve. U 10. godine smanjili su ambalažu za 20 milijuna plastičnih vrećica! Njihovi proizvodi se motaju i omotaju u uzicu od rafije po posebnom sistemu . U kutiji od 20 kg isporučenih proizvoda nema niti jedne plastične vrećice! Od 2021. proizvodi koji zahtijevaju "torbu" koristit će VELA papirnate vrećice kao alternativa, koje se mogu 100% reciklirati.

Isto se odnosi i na oznake proizvoda - one koriste reciklirani karton, koji je pričvršćen na proizvod pamučnom uzicom umjesto plastičnom.

Njihov trud da posluju održivo također potiče druge tvrtke i pojedince da djeluju na alternativan i odgovoran način. Pokrenuli su pokret za odgovorno pakiranje - The Responsible Kretanje pakiranja (RPM). Zajedno smo jači. #ReshapePackaging

Slične 'priče' također se mogu pronaći u našim drugim markama - Reyoga , Manduka i Lotuscrafts, Liforme, Yoga design lab pakiraju sve prostirke za jogu i pribor u reciklirani i eko papir, osim prostirki koje su osjetljivije tijekom transporta (npr. gumene prostirke). Također i proizvodi za čišćenje jastuka - sredstva za čišćenje pakirana su u održive boce.

Održivo pakiranje

Besplatan povrat?

Razmislite trebate li proizvod doista prije nego što ga naručite.

Privlačnost mrežne kupovine s besplatnom dostavom i besplatnim povratom proizvoda ima svoje prednosti

prednosti:

  • lako 'klikanje' kroz online trgovine, neograničena ponuda, uspostavljene rute dostave

i protiv:

  • nepotrebne 'kupnje', gomilanje proizvoda, opterećenje okoliša - transportno onečišćenje i otpadna ambalaža.

Odgovornijoj kupovini pomaže i organizirana online kupnja - naručivanje više proizvoda u isto vrijeme, a ne samo jedna sitnica svaki dan. Ako uvjeti dopuštaju, možete odabrati preuzimanje proizvoda naručenih online u fizičkoj trgovini ili na mjestu preuzimanja.

Jogaline upravo zbog svog održivog rada i poticanja odgovorne kupovine ne nudi opciju besplatnog povrata (osim u iznimnim slučajevima).

Zamatanje darova i posveta

Hoće li prostirka ili torba za jogu biti poklon? Možete odabrane proizvode nekome pokloniti. Za takve prilike nudimo poklon pakiranje proizvoda uz koje možemo priložiti i vašu posvetu ili osobnu poruku (diskrecija sadržaja zajamčena).

Prilikom naručivanja proizvoda u online trgovini odaberite opciju pakiranje poklona u rubrici i upišite posvetu u posebno polje. Papir za pakiranje poklona je mirnih, zemljanih tonova, s dodanim ukrasnim vrpcama i bezobraznim dodacima. Posebne želje možete upisati u komentar.

Darujte nešto održivo, korisno i lijepo! Ako ste u dilemi što pokloniti, jednostavno odaberite poklon bon i iznenadite primatelja.

Kako i vi možete djelovatiodrživo:

  • za svakodnevnu kupnju u fizičkim trgovinama ili tržnicama - npr. kada kupujete voće, povrće,... koristite vrećice i ambalažu za višestruku upotrebu;
  • pri upotrebi hrane i pića kada smo na putu; npr. umjesto 'to-go' kartonskog lonca, upotrijebite vlastiti 'to-go' lonac za kavu ili umjesto da kupujete vodu u boci, napunite svoju boca za višekratnu upotrebu uz piće kod kuće;
  • kupujte umjereno i proizvode koji ne ostavljaju velik utjecaj na okoliš.

JogaLine zamatanje poklona

© 2024 JogaLine & Samana | Sva prava pridržana