Kako izabrati pravi bolster za jogu?

Zašto vaše narudžbe pakiramo u "recikliranu" ambalažu?

Proizvodi su obično pakirani u brdo plastične ili druge ambalaže koja završi u spalionicama, odlagalištima smeća, prirodi, a neka se ambalaža ponovno reciklira.

Bez obzira na vrstu ambalaže i konačnu "stanicu" ambalažnog otpada, smisleno je razmotriti alternativne oblike pakiranja proizvoda. Pogotovo u vrijeme kada je zbog novih kupovnih navika (internetska kupovina) količina pakiranja naglo porasla. Kao rezultat, povećao se obujam transportnih ruta i dostavnih vozila, što dodatno povećava promet i količinu ispušnih plinova.

Svakodnevni susret s pošiljkama i paketima koje dobivamo od naših dobavljača stvara poprilično mnogo ambalažnog otpada. Sretni smo što Jogaline ima gotovo 100% održivu ambalažu - reciklirani karton koji ne uništava drveće i nosi normu FSC. Naši dobavljači, odnosno brendovi, održivo su orijentirani na svim razinama - od sirovina, materijala preko zaposlenika u tekstilnoj industriji, pa sve do krajnjih korisnika.

Proizvodi iz naše ponude rijetko se pakiraju u plastiku, samo onda kada to nije moguće zbog sigurnosti od oštećenja proizvoda.

U Jogaline-u razmišljamo i djelujemo održivo! Stoga ćete svoju narudžbu primiti u "rabljenoj" kartonskoj kutiji, u ponovno korištenoj omotnici s "mjehurićima" ili u eko papiru za omatanje.

Zašto bi potpuno upotrebljivu i neoštećenu ambalažu bacali u smeće ako je možemo ponovno upotrijebiti i tako smanjiti količinu otpada, učiniti nešto dobro za prirodu i u konačnici smanjiti troškove ambalažnih materijala. Naručeni proizvodi stići će do vas jednako pažljivo i sigurno zapakirani i neoštećeni.

 

Održiva ambalaža i omatanje

Trudimo se ići korak dalje, prema naprednijem održivom rješenju – npr. RePack model ambalaže. Model nudi reciklirane omotnice različitih dimenzija koje nakon primitka narudžbe, jednostavno kao pismo stavite u poštanski sandučić i vratite natrag pošiljatelju. Tako se te omotnice uvijek iznova koriste.

U prAni se posvećenost smanjenju otpada uspješno rješava već više od desetljeća i svake godine postižu postavljene ciljeve. U 10 godina smanjili su ambalažu za 20 milijuna plastičnih vrećica! Njihovi proizvodi su prema posebnom sistemu uvijeni i omotani vrpcom od rafije. U kutiji od 20 kg isporučenih proizvoda nema niti jedne plastične vrećice! Od 2021. će za proizvode koji trebaju "vrećicu" upotrebljavati VELA papirnate vrećice kao alternativu koju mogu 100% reciklirati.

Isto vrijedi i za naljepnice proizvoda - koriste reciklirani karton koji na proizvod pričvršćuju pamučnom vrpcom umjesto plastične.

Njihova predanost održivom djelovanju također potiče druge tvrtke i pojedince da djeluju na alternativan i odgovoran način. Počeli su s pokretom Odgovorno pakiranje – The Responsible Packaging Movement (RPM). Zajedno smo jači. #ReshapePackaging

Slične priče mogu se naći i kod naših drugih brendova - Reyoga, Manduka, Lotuscrafts, Liforme, Yoga design lab. Sve joga prostirke i dodatke pakiraju u reciklirani i eko papir, osim prostirke koje su osjetljivije tijekom transporta (npr. prostirke od kaučuka). Sredstva za čišćenje prostirki su također pakirana u održive plastične bočice.

 

Besplatan povrat?

Uz promišljenu i ekološki prihvatljivu internetsku kupnju – razmisli je li ti zaista potreban neki proizvod prije nego što ga naručiš.

Privlačnost internetske kupovine s besplatnom dostavom i besplatnim povratom proizvoda ima svoje

pluseve:

  • jednostavno "klikanje" po internetskim trgovinama, neograničena ponuda, uspostavljene rute dostave

i minuse:

  • nepotrebne "kupnje", nakupljanje proizvoda, zagađenje okoliša - zagađenje od prometa i otpadna ambalaža.

U odgovornijoj kupnji pomaže i organizirana internetska kupnja - naručivanje više proizvoda istovremeno, a ne svaki dan po jednu sitnicu.

Ako situacija to dopušta, odlučite se za preuzimanje proizvoda naručenih putem interneta, u fizičkoj trgovini ili na mjestu za preuzimanje.

Jogaline upravo zbog održivog djelovanja i promicanja odgovorne kupovine, ne nudi mogućnost besplatnog povratka (osim u iznimnim slučajevima).

 

Zamatanje poklona i posveta

Hoće li joga prostirka ili torba biti poklon?

Kod nas možete odabrane proizvode nekome dati kao poklon. Za takve prilike nudimo poklon pakiranje proizvoda, uz koje također možemo priložiti vašu posvetu ili osobnu poruku (diskrecija u sadržaju je zajamčena).

Kada naručujete proizvod u internetskoj trgovini, u rubrici odaberete opciju zamatanja poklona i u poseban okvir unesete posvetu.

Poklon papir je mirnih, zemljanih tonova, s dodanim ukrasnim vrpcama i osobnim dodacima. Posebne želje možete unijeti u komentar.

Poklonite nešto održivo, korisno i lijepo! Ako ste u dilemi što pokloniti, jednostavno odaberite poklon bon i tako iznenadite primatelja poklona.

 

Kako možete i vi djelovati održivo:

  • prilikom svakodnevnih kupovina u fizičkim trgovinama ili na tržnicama - npr. kada kupujete voće, povrće itd. koristite vrećice i ambalažu za višekratnu upotrebu;
  • prilikom korištenja proizvoda za piće i prehrambenih proizvoda kada ste na putu; npr. umjesto ‘to-go’ kartonske šalice, upotrijebite vlastitu ‘to-go’ šalicu za kavu ili umjesto kupnje vode u plastičnim bocama, napunite svoju bocu za višekratnu upotrebu kod kuće;
  • kupujte umjereno i proizvode koji ne ostavljaju velik utjecaj na okoliš

Pročitaj više

Pomagala za meditaciju

Udah i izdah. Ustvari si svoj zen kotiček. Kvalitetni i ekološki dodaci.

Pomagala za meditaciju

Pročitaj više

Mini vodič za stilove joge

Koji stil joge je zame? Pomozi si s mini vodičem kroz stilove joge.

Mini vodič za stilove joge

Pročitaj više

Kako odabrati joga prostirku?

Koja je prava?

Kako odabrati joga prostirku?

Pročitaj više

 

Kako izabrati joga prostirku

Na tržištu je poplava raznih joga prostirki. Različiti materijali, različite dimenzije, rasponi cijena... Svaka ima svoju svrhu, zasigurno. Već vas sada boli glava kada razmišljate koja bi bila prava za vas? Stvar nije tako komplicirana i zamorna kako se čini. Na kraju, odabirete nešto lijepo, nešto korisno za vas. Joga prostirka, vaša pratnja u vježbanju.

Kako odabrati joga prostirku

© 2023 JogaLine & Samana | Sva prava pridržana