ŠTO JE JOGA? KAKO ZAPOČETI S JOGOM?

Kako poboljšati grip (prianjanje) na vašoj joga prostirci?

 

Joga prostirke: kako poboljšati prianjanje

 Klizi li vam prostirka za jogu? Da vam vaša prostirka za jogu uvijek nudi optimalno prianjanje, izvrsnu ljepljivost, nema potrebe posezati za skupim preparatima. Pročitajte savjet.

 

Prianjanje prostirke za jogu

Prostirka za jogu neizostavan je dodatak svakog jogija. Ne samo da pruža udobnost i potporu tijekom vježbanja, već također može pomoći u poboljšanju držanja i ravnoteže. Međutim, važno je odabrati prostirku za jogu s dobrim prianjanjem kako biste se tijekom vježbanja mogli kretati sigurno i udobno.

Zašto je prianjanje prostirke za jogu toliko važno?

Prianjanje prostirke za jogu važno je iz nekoliko razloga.

  • Prvo, pomaže vam da ostanete na mjestu tijekom vježbanja. Ovo je posebno važno u položajima koji zahtijevaju puno kretanja i ravnoteže.
  • Drugo, prianjanje može pomoći u poboljšanju držanja. Kada imate dobru potporu za stopala i ruke, možete se više usredotočiti na pravilno izvođenje poza.
  • Treće, prianjanje može pomoći u spriječavanju ozljeda. Kada se možete sigurno kretati tijekom vježbanja, manja je vjerojatnost da ćete se poskliznuti ili pasti.

Kako odabrati prostirke za jogu s dobrim prianjanjem?

Postoji nekoliko čimbenika koje treba uzeti u obzir pri odabiru joga prostirki s dobrim prianjanjem. Prvi faktor je vrsta prianjanja. Ako imate mokre noge ili ruke, trebat će vam druga prostirka. Drugi čimbenik je vrsta joge koju vježbate. Ako radite položaje koji zahtijevaju puno kretanja i ravnoteže, trebat će vam prostirka s dobrim prianjanjem.

Savjeti za bolje prianjanje prostirke za jogu

Ako imate problema s prianjanjem prostirke za jogu, možete isprobati sljedeće savjete:

  • Koristite odgovarajuću prostirku. Prostirke za jogu izrađene su od različitih materijala koji imaju različita svojstva prianjanja. Odaberite prostirku koja je izrađena od materijala koji vama odgovara.
  • Očistite prostirku. Mokre ili prljave prostirke slabije prianjaju. Prije vježbanja joge, očistite prostirku vlažnom krpom.
  • Nosite odgovarajuću odjeću. Odjeća će vam pomoći u održavanju ravnoteže i stabilnosti.
  • Kako biste produžili život svoje prostirke za jogu, redovito ju čistite i sušite. Izbjegavajte izlaganje prostirke visokim temperaturama ili jakim kemikalijama.
 

 

Što učiniti da prostirka za jogu uvijek ostane tako "ljepljiva" ili da će prianjanje uvijek biti izvrsno?

Kako bi vam vaša prostirka za jogu u svakom trenutku pružala optimalno prianjanje i izvrsnu "ljepljivost", nije potrebno posezati za skupim preparatima namijenjenim za tu namjenu u trgovinama. Jednostavno napravite vlastiti pripravak s eteričnim uljima i biljem kod kuće. Takav pripravak je jeftin i možete ga pripremiti po svojoj želji, ukusu, odnosno mirisu.

Kako poboljšati grip (prianjanje) na vašoj joga prostirci?

  • U boci ili staklenoj posudi pomiješajte 30 kapi ulja čajevca, 1 šalicu destilirane vode i ¼ šalice Hamamelisa.
  • U drugoj staklenoj posudi pomiješajte 40 kapi eteričnih ulja ružmarina, limunske trave i lavande. Koliko je kapi ova tri eterična ulja u ovoj kombinaciji od 40 kapi proizvoljno je. Bitno je postići aromu, miris koji vam se sviđa. Možete koristiti i bilo koje drugo eterično ulje, ali samo pazite da ne bude štetno za kožu.
  • Pomiješajte dvije smjese. Dobivenu tekućinu ulijte u raspršivač. Raspršivač treba biti staklen, a ne plastičan. Sve dobro promiješajte, protresite.
  • Ponesite svoju joga prostirku, raspršivač i meku krpu od mikrovlakana na terasu, u vrt. Negdje gdje je tlo ravno i možete ga smočiti. Pazite da je pod, odnosno podloga čista. Poprskajte svoju prostirku za jogu. Zatim je nježno obrišite krpom. Nauljene dlanove uvijek obrišite krpom.
  • Vježbu možete započeti nakon 20 minuta. Činjenica da je prostirka za jogu još uvijek vlažna još će više povećati prianjanje.
Uživajte i vježbajte što češće!

Kako poboljšati grip (prianjanje) na vašoj joga prostirci?

 

Naši održivi
brendovi


Zašto JogaLine?

Ocijenjeno 4.9 od 5 na podlogi 441 ocjena na

Pod imenom JogaLine krije se mnogo više od same joga. JogaLine - prva joga trgovina.

Osiguravamo opremu za sve ugodne aktivnosti. Ponuda opreme za jogu,
joga prostirke, pomagala za jogu (blokovi, bolsteri),
pomagala za meditaciju, odjeća za jogu i sportske vježbe...

Tu smo za vas. S kvalitetnim i održivim proizvodima.
Imate li pitanje?

Kontaktirajte nas!

© 2024 JogaLine & Samana | Sva prava pridržana