Kako izabrati pravi bolster za jogu?

Kako poboljšati grip (prianjanje) na vašoj joga prostirci?

Naručili ste svoju novu prostirku za jogu i previše je skliska?

To je potpuno normalno. Sve prostirke za jogu sa zatvorenim stanicama (uglavnom umjetni TPE materijal) imaju tanki površinski sloj koji sprječava da se lijepe u procesu proizvodnje ili transporta. Dakle, trebate ih koristiti nekoliko puta da biste probili u taj sloj.

Iako nas joga uči strpljenju i prihvaćanju, te da je sve u životu putovanje, vi još uvijek možete poboljšati svoje prianjanje jednostavnim trikovima kod kuće.

Čišćenje joga prostirke sa soli

Za prostirke Manduka PRO serije možete upotrebiti sol. Srednje zrnatu sol pospite preko prostirke i utrljajte spužvom ili tkaninom. Nemojte koristiti papirnate ručnike ili agresivne spužve. Ostavite sol 24 sata, a zatim je otresite i obrišite vlažnom krpom.

Manduka je pripremila dobar video u kojem se vidi postupak.

Domaći prirodni sprej za čišćenje

Zabavni dio stvaranja ovog spreja je taj da se igrate s različitim omjerima, te miješate i spajate vrste ulja koje želite uključiti kako biste postigli svoj idealni miris. Zato zgrabite svoja najdraža eterična ulja i krenite na miješanje!

Pomoću ovog spreja osigurat ćete da je vaša prostirka higijenska i bez mirisa. Klice, virusi i bakterije vole znojna mjesta. Npr. lišaj je gljiva koja može rasti na dobro korištenim površinama, poput joga prostirke. Čak i zajedničke prostirke u studijima i teretanama mogu biti izvori gljivica i bakterija! Donoseći svoju vlastitu prostirku za vježbanje najbolji je način da ostanete higijenski - sve dok je vaša prostirka čista. Imajte na umu da ne želite biti previše agresivni sa svojim čišćenjem. Održavanje "ljepljivog" prianjanja svoje prostirka za jogu je bitno za sigurno i korisno vježbanje. Lagano je održavati prostirku svježom i bez mikroba! Jednostavno slijedite dolje navedene korake i u trenutku ćete imati čistu, dobro prianjanjujuću prostirku bez mirisa. Kiselost octa pomoći će vam da se rastopi masni površinski sloj, a bit će dovoljno nježan da neće prodrijeti u prostirku i napraviti bilo kakvu štetu.

Recept za domaći sprej za joga prostirku

  • 1 šalica bijelog octa
  • 3 šalice filtrirane vode
  • 1 žličica ulja čajevca 
  •  eterično ulje (oko 10-20 kapi, ovisno o preferencijama), pepermint, lavanda i timijan su ugodni ali koristi što ti se sviđa!
  1. Stavite sve sastojke u veliku bocu sa raspršivačem i protresite prije svake upotrebe.
  2. Poprskajte prostirku s jedne strane i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Obrišite vlažnom krpom.Ponovite na drugoj strani.
  3. Na kraju, obrišite je suhim ručnikom ili je jednostavno pustite da se osuši na zraku. Prostirku objesite da se suši na svježem zraku ili je stavite na stalak za sušenje. Ako koristite stalak, trebali bi staviti ručnik ispod prostirke, tako da vaša prostirka ne dobije tragove od stalka. Nikada nemojte koristiti sušilicu ili je stavljati na direktni izvor topline poput radijatora.

Za tretiranje ili pranje prostirke nemojte koristiti jabučni ocat koji je jaka kiselina. Također, nemojte koristiti šampon ili bilo koji drugi jaki deterdžent, nerazrijeđena eterična ulja ili bilo koja antibakterijska, alkoholna sredstva za dezinfekciju.

Još uvijek klizite po svojoj prostirki za jogu? Možda si to ti, a ne tvoja prostirka

Masne ili izrazito znojne ruke mogu učiniti da se prostirka čini klizavijom. S prahom krede, puderom za bebe ili sodom bikarbonom lagano posipajte preko prostirke, a zatim je obrišite čistom, suhom krpom. Ne pretjerujte s tim.

Najbolji savjet koji vam možemo dati je: Što je više koristite, to će vam biti ljepša i više ćete voljeti svoju prostirku za jogu. Druga mogućnost je korištenje ručnika za joga prostirku ili čarapa za jogu.


Pročitaj više

Pomagala za meditaciju

Udah i izdah. Ustvari si svoj zen kotiček. Kvalitetni i ekološki dodaci.

Pomagala za meditaciju

Pročitaj više

Mini vodič za stilove joge

Koji stil joge je zame? Pomozi si s mini vodičem kroz stilove joge.

Mini vodič za stilove joge

Pročitaj više

Kako odabrati joga prostirku?

Koja je prava?

Kako odabrati joga prostirku?

Pročitaj više

 

Kako izabrati joga prostirku

Na tržištu je poplava raznih joga prostirki. Različiti materijali, različite dimenzije, rasponi cijena... Svaka ima svoju svrhu, zasigurno. Već vas sada boli glava kada razmišljate koja bi bila prava za vas? Stvar nije tako komplicirana i zamorna kako se čini. Na kraju, odabirete nešto lijepo, nešto korisno za vas. Joga prostirka, vaša pratnja u vježbanju.

Kako odabrati joga prostirku

© 2023 JogaLine & Samana | Sva prava pridržana