Kako izabrati pravi bolster za jogu?

Kako očistiti joga prostirku? Kako održavati čistu, mirisnu i funkcionalnu joga prostirku?

Zašto je važno voditi brigu o "zdravlju" i čistoći naše joga prostirke?

Na joga prostirki ležimo, stojimo, čučimo... Ukratko, naše cijelo tijelo, a i naše lice, u kontaktu je s joga prostirkom tijekom vježbanja. Naša osobna joga prostirka upija naš znoj, nečistoće s kože, čestice naše kože, šminku, kreme i mnogo drugih tekućina i mikro čestica. To vrijedi za joga prostirke s otvorenim stanicama. No, čak i joga prostirke sa zatvorenim stanicama trebaju čišćenje. Istina je da ne upijaju prljavštinu ili tekućine, ali sve se to nakuplja na površini, koju također treba očistiti.

Još gori primjer, problem: pitate li se kada tko se već sve znojio prije vas na joga prostirki u joga studiju? Te koliko je puta ta studijska joga prostirka bila stvarno očišćena? Ili kakve su samo joga prostirke nakon vježbanja u prirodi?

Dakle, joga prostirka je u kontaktu s našom kožom. Kao što joga prostirka upija sve čestice iz okoline, slično djeluje i naša koža. Nečistoća s joga prostirke dodiruje našu kožu koja sve to upija u naše tijelo.

Redovnim i pravilnim čišćenjem osiguravamo i duži životni vijek joga prostirke i bolje prianjanje.

Obnovite i temeljito očistite joga prostirku. Pravilna briga o joga prostirki neophodna je za održavanje učinkovitosti, dugovječnosti i higijene vaše prostirke.

 

Kako stvoriti čisto okruženje za vježbanje?

 

Prije vježbanja dobro operite ruke i noge

Mali korak koji mnogo doprinosi čišćoj joga prostirki je taj da prije vježbanja operete ruke i noge. Ako to nije moguće, možete koristiti nježne, vlažne dječje maramice i njima obrisati ruke i stopala. Uz čiste ruke i noge, vježbanje će biti još ugodnije.

 

Upotreba joga ručnika

Prakticiranje upotrebe ručnika također je jedan od koraka za stvaranje čistog okruženja. Posebni joga ručnici pobrinu da ručnik ne klizi po prostirki. Gornji sloj je obično pomalo sklizak, ali prianjanje je i dalje izvrsno u slučajevima kada se jako znojimo, odnosno joga ručnik možemo lagano poprskati vodom i tako dobijemo odlično prianjanje. U slučaju da optimalno izvodimo asane, da stvarno koristimo mišiće i da smo stabilni u asanama, joga ručnik pružit će nam sjajno prianjanje. Za neke vježbe kao što su bikram joga, hot joga itd., joga ručnik je čak i obavezan. Joga ručnike možemo normalno prati u perilici rublja. Na taj način brzo i jednostavno stvaramo čisto okruženje za vježbanje.

Joga ručnici obično su izrađeni od ugodnih i super upijajućih mikrovlakana. Kontakt s kožom je nježan. Takav ručnik ima vrlo mali volumen i uvijek ga možemo imati sa sobom u torbi. Istodobno se može koristiti i kao putni ručnik, ručnik za plažu, pokrivač... Ukratko, ručnik za jogu vrlo je koristan komad opreme.

Poseban među ručnicima je Mandukin Yogitoes® ručnik za jogu s patentiranim Skidless® Technology sistemom silikonskih točkica s donje strane. To nadalje osigurava da ručnik uvijek ostane na mjestu. I sličan ReYoga Grippy Boo joga ručnik, koji je također deblji i svojevrsni je hibrid između ručnika i joga prostirke.

 

Brisača za jogo

 

Kod joga ručnika možemo birati između većih dimenzija koje pokrivaju čitavu joga prostirku ili između malih "hand towel", koji nam služe za brisanje znojnog lica, ruku ili ga stavimo na početak ili kraj prostirke, ispod ruku ili nogu.

 

Brisača za jogo

 

Čišćenje i briga za joga prostirku!

Na tržištu postoji ogromna paleta joga prostirki. Prirodna guma, pamuk, TPE, mikrovlakna, PU, ​​pluta, drugi umjetni i prirodni materijali... Zato je i više sredstva za čišćenje, budući da se fleksibilnost i funkcija prirodne gume, kaučuka, održava drugačije nego neki umjetni, manje zahtjevni materijali.

Joga prostirku obično ne peremo u perilici rublja, ne namačemo u kadi i ne tuširamo. No, kod određenih vrsta joga prostirki to je dopušteno i obično je posebno istaknuto.

 

Na početku smo istaknuli kako način čišćenja joga prostirke ovisi o vrsti joga prostirke. Razlikujemo joga prostirke sa zatvorenim stanicama koje ne upijaju tekućinu i joga prostirke sa otvorenim stanicama koje upijaju tekućine.

 

Postoji više joga prostirki sa zatvorenim stanicama kod kojih je čišćenje jednostavnije. To su obično prostirke izrađene od TPE materijala i drugih sintetičkih materijala. Iznimka je Mandukina serija eKo koja je izrađena od kaučuka (prirodne gume), ali ima gornji sloj zatvorenih stanica - zbog posebnog sistema površinske obrade. To su eKo Lite 4 mm, eKo Superlite 1,5 mm, eKo 5 mm, kao i verzije u produženoj, LONG verziji.

Joga prostirke s otvorenim stanicama obično su prostirke izrađene od prirodnih materijala - kaučuk (prirodna guma) i pluta, te prostirke s površinom od PU (poliuretana) i prostirke od mikrovlakana.

 

Važno je prilikom čišćenja slijediti upute svakog sredstva za čišćenje. Postupci nisu uvijek isti. No, pri svakom čišćenju, bez obzira kojim sredstvom za čišćenje čistili joga prostirku, važno je:

  • nikad ne savijamo mokru, vlažnu prostirku
  • uvijek pričekamo da je prostirka potpuno suha
  • prostirku savijemo vanjskom stranom prema van (kad je prostirka savijena, vidimo površinu prostirke na kojoj vježbamo)
  • prostirku ne sušimo na radijatoru ili bilo kojem drugom izravnom izvoru topline
  • prostirku ne sušimo direktno na suncu i ne izlažemo je izravnoj sunčevoj svjetlosti (UV zrake mogu oštetiti materijal)
  • prostirku ne trljamo grubim četkama, samo mekanim nježnim krpicama
  • prostirke od kaučuka, prirodne gume mogu imati blagi miris po gumi (s vremenom miris nestaje)
  • prostirke od kaučuka, prirodne gume s vremenom mogu "oksidirati" i dobiti obojene mrlje po površini

 

čiščenje joga blazine

 

Zašto se za čišćenje joga prostirke ne preporučuje korištenje vlažnih ili dezinfekcijskih maramica?

Kada čistimo joga prostirke sa sredstvima za čišćenje joga prostirke, obično poprskamo joga prostirku sredstvom za čišćenje po cijeloj površini, tako da je prostirka vidljivo mokra. Sredstvo za čišćenje pustimo 4-5 minuta ili koliko piše u uputama na sredstvu. To je teško postići vlažnim maramicama.

Vlažne maramice obično sadrže aktivne sastojke za dezinfekciju jer upravo to ubija viruse. Ti sastojci mogu negativno utjecati na materijal joga prostirke. Uz to, sastojci vlažnih maramica ostaju na površini joga prostirke i često je naša koža toliko osjetljiva da dulji kontakt kože s takvim tvarima izaziva alergijske reakcije na koži.

 

Zašto ne preporučamo domaća sredstva za čišćenje joga prostirki?

Nekad smo za čišćenje joga prostirke sredstva za čišćenje pripremali doma. Obično smo u vodu ukapali malo eteričnog ulja kako bismo dobili ugodan miris i istovremeno "zamišljeno" dezinfekcijsko sredstvo. Koristili smo i vodu i deterdžent za pranje posuđa. Posegnuli smo čak i za mješavinom vode i octa.

Sastojci u sredstvima za čišćenje priznatih proizvođača gotovo su isti. Ipak je njihovo sredstvo za čišćenje potpuno drugačije.

 

Kao što znamo, voda i ulje se ne miješaju. Kako onda sredstva za čišćenje koja sadrže eterična ulja, povežu dva sastojka u jedan? U Manduki se pročišćenoj vodi dodaju eterična ulja i "otapalo" na biološkoj osnovi. Zatim se smjesa sva tri sastojka pomiješa u "mikseru" (industrijski mikser ima oko 1700 okretaja na min, a kućni mikser samo oko 280 okretaja na min). To osigurava da se sredstvo za čišćenje kroz raspršivač ambalaže rasprši na prostirku u pravoj ravnoteži vode i eteričnog ulja. Tako svaka kap sadrži sve sastojke sredstva za čišćenje.

 

Još jedna vrlo važna stvar je voda! Proizvođači koriste potpuno pročišćenu vodu za izradu sredstava za čišćenje. Tako voda nema nečistoća (minerala). Čak i destilirana voda može sadržavati mikroskopske organske tvari. Sve ove nečistoće u vodi mogu oštetiti joga prostirku ili čak uzrokovati stvaranje plijesni. Neki proizvođači koriste jeftin postupak korištenja biocida za uništavanje organskih tvari u vodi. No, u tvrtkama Manduka i ReYoga radije pročišćavaju vodu kako bi uklonili minerale i mikroskopske organske tvari. Iako je ovaj postupak skuplji, u sredstvo za čišćenje se tako ne dodaju nikakve kemikalije.

 

Eterična ulja u sredstvima za čišćenje? Hoće li joga prostirka kliziti?

Ne. Kad bi se eterično ulje nanosilo izravno na površinu joga prostirke, tada bi joga prostirka stvarno postala skliska. S korištenjem sredstva za čišćenje, raspršite sredstvo za čišćenje po površini joga prostirke, ostavite ga da djeluje nekoliko minuta (koliko je preporučeno u uputama), a zatim obrišite joga prostirku mekom krpom. Tako uklanjamo veći dio sredstva za čišćenje. Istodobno, smjesa sastojaka u sredstvu za čišćenje toliko je snažno "izmiješana" da se sredstvo za čišćenje vrlo ravnomjerno raspršuje po joga prostirki i tako nema direktnog nanošenja eteričnog ulja. Čak i ako na joga prostirki ostane nešto sredstva, malo je vjerojatno da bi to utjecalo na prianjanje.

 

Jesu li sva sredstva za čišćenje joga prostirke i dezinfekcijska sredstva?

Ne. Zapravo su dezinfekcijska sredstva za joga prostirke rijetkost. Dezinfekcijska sredstva se ne koriste na joga prostirkama s otvorenim stanicama. Takve prostirke upijaju tekućine. Kada bi prostirka upila dezinfekcijsko sredstvo, bilo bi ga gotovo nemoguće oprati i ukloniti iz jezgre. To bi moglo rezultirati kraćim vijekom trajanja joga prostirke i štetom materijala. U našoj ponudi možete pronaći dva sredstva za dezinfekciju: Botanical Cleanser od Manduka i Karma Cleaner od ReYoga.

 

Koliko često trebamo čistiti joga prostirku?

Super pitanje! Nešto složeniji odgovor. Dubinsko čišćenje joga prostirke treba prakticirati samo povremeno, kada zaista primijetimo da je naša joga prostirka već dugo izložena prljavštini, znoju. Ako vježbamo kod kuće, dubinsko čišćenje radimo rijetko. Naravno, s joga prostirkama u studiju to biste trebali raditi prilično često. Preporučuje se redovito "brzo" osvježavanje površine joga prostirke nakon svakog treninga. Za tako brzo osvježavanje površine za vježbanje super je Yoga Mat Wash & Refresh od Manduke.

 

Možemo li sredstvom za čišćenje joga prostirke očistiti i blok za jogu?

Da biste očistili blok za jogu, upotrijebite Yoga Mat Wash & Refresh od Manduke kako bi blok lijepo mirisao po svježini. Povremeno je dobro i dezinficirati joga blok. To lako možete učiniti s Botanical Cleanser od Manduke ili s Karma Cleaner od ReYoge.

 

Čišćenje i održavanje joga prostirke

Ima li gore od toga da želimo vježbati jogu i ispred sebe raširimo joga prostirku... a ona je puna mrlja i mirisa starog znoja.

Kad su prije nekoliko godina u laboratoriju u SAD-u testirali što sadrže joga prostirke, rezultati su bili zapanjujući. Joga prostirka neke žene koja je priznala da prostirku ne čisti redovito, "sadržavala" je preko 12 milijuna bakterija.

Možete zamisliti da studijske joga prostirke vjerojatno nisu samo pune bakterija, mikroba, već i izvrsno okruženje za širenje gljivica, akni ili čak nekih kožnih bolesti.

 

Čiščenje joga blazine

Čišćenje joga prostirke s površinom zatvorenih stanica!

Čišćenje joga prostirke sa zatvorenim stanicama prilično je jednostavno. Možda bismo prvo trebali reći koje prostirke spadaju u ovu kategoriju: to su prostirke izrađene od TPE materijala i drugih sintetičkih materijala. Iznimka u ovoj skupini je serija Manduka eKo koja je izrađena od prirodne gume, ali ima zatvorenu površinu stanica zbog posebnog tretmana gornjeg sloja.

Ova kategorija uključuje joga prostirke:

 

Za sve gore navedene joga prostirke se pobrinemo nakon svakog vježbanja s Yoga Mat Wash & Refresh sredstvom za čišćenje. Poprskamo površinu joga prostirke sredstvom za čišćenje, a zatim obrišemo mekom, suhom krpom. Pričekamo da se prostirka dobro posuši i to je to. Ovim korakom osiguravamo da je prostirka nakon svakog treninga čista i svježa, potpuno spremna za novi trening. Redovitim čišćenjem izbjegavamo jako "mrljanje" površine joga prostirke. Prostirka je mirisna i čista, a i prianjanje prostirke je svaki put kakvo bi moralo biti.

 

Ako je naša prostirka prljavija, gornji postupak možemo „produbiti“. Jače poprskamo prostirku s Yoga Mat Wash & Refresh sredstvom za čišćenje tako da bude vidljivo mokra. Čekamo 1-2 min. Zatim obrišemo suhom i nježnom krpom i malo istrljamo moguće mrlje.

Yoga mat Wash & Refresh sredstva za čišćenje dostupna su u dva mirisa: lavanda i limunska trava. Te u dva različito velika pakiranja: većem od 227 ml i manjem od 118 ml, prikladnom za putovanja i torbu.

 

Slično djeluje i sredstvo za čišćenje Reyoga Reclean. Sredstvo za čišćenje joga prostirke od TPE materijala ili za joga prostirke izrađene od drugih umjetnih materijala sa zatvorenim stanicama. Pogodno je i za joga prostirke od prirodne gume (kaučuka) i pluta. Sredstvo za čišćenje pošpricamo izravno na površinu prostirke i obrišemo vlažnom krpom. Pričekamo da se posuši!

Za tvrdovratne mrlje: poprskamo sredstvo za čišćenje, nanesemo izravno na mrlju i ostavimo nekoliko sekundi. Zatim nježno obrišemo vlažnom krpom. Pričekamo da se posuši!

ReYoga Reclean sredstvo za čišćenje je izuzetno prikladno jer je upakirano u malu ambalažu s raspršivačem, uključena je mala krpica od mikrovlakana, a obje su zajedno u slatkoj torbici sa patentnim zatvaračem. Na raspolaganju su tri mirisa Happines, Freedom i Peace. Kada potrošimo sredstvo za čišćenje, možemo kupiti samo sredstvo za čišćenje Refill s kojim punimo mali sprej za put.

 

Za još temeljitije čišćenje koristite Botanical Cleanser, koji je ujedno i dezinfekcijsko sredstvo. Za manje mrlje, sredstvo za čišćenje poprskamo po mrlji i obrišemo mekom krpom. Za temeljitije čišćenje raspršite sredstvo za čišćenje po prostirki, tako da je prostirka vidljivo mokra. Ostavite djelovati sredstvo 10 minuta, a zatim obrišite mekom krpom. Ostavite da se prostirka posuši. Ispiranje nije potrebno.

Slično djeluje i dezinfekcijsko sredstvo za čišćenje od ReYoga Karma. Nanesite sredstvo za čišćenje na krpicu i obrišite joga prostirku. Sredstvo za čišćenje sadrži alkohol koji isparava, ostavljajući miris timijana. Sredstvo za čišćenje nemojte nanositi izravno na joga prostirku. Uključena je mekana krpica od mikrovlakana.

 

Seriju eKo, koja je izrađena od kaučuka i prirodne gume, preporučuje se povremeno čistiti posebnim sredstvom za čišćenje namijenjenim posebno za gumu. Riječ je o Natural Rubber Yoga Mat Restore, koji osigurava duži vijek trajanja i elastičnost gume. Raspršite sredstvo za čišćenje obilno po cijeloj površini prostirke. Ostavite da djeluje 5 minuta. Zatim obrišite čistom, mekom krpom. Koristite ovo sredstvo za čišćenje najviše jednom mjesečno. Sredstvo za čišćenje nije namijenjeno svakodnevnom čišćenju.

 

Manduka čistila za joga blazino

 

Čišćenje joga prostirke s površinom otvorenih stanica!

Čišćenje joga prostirke s otvorenim stanicama je izazovnije. Možda bismo prvo trebali reći koje prostirke spadaju u ovu kategoriju: to su prostirke izrađene od prirodnih materijala (kaučuka, pluta), prostirke s PU (poliuretan) površinom i prostirke s površinom od mikrovlakana.

Ova kategorija uključuje joga prostirke:

 

Za sve gore navedene joga prostirke se pobrinemo nakon svakog vježbanja s Yoga Mat Wash & Refresh sredstvom za čišćenje. Poprskamo površinu joga prostirke sredstvom za čišćenje, a zatim obrišemo mekom, suhom krpom. Pričekamo da se prostirka dobro posuši i to je to. Ovim korakom osiguravamo da je prostirka nakon svakog treninga čista i svježa, potpuno spremna za novi trening. Redovitim čišćenjem izbjegavamo jako "mrljanje" površine joga prostirke. Prostirka je mirisna i čista, a i prianjanje prostirke je svaki put kakvo bi moralo biti.

 

Ako je naša prostirka prljavija, gornji postupak možemo „produbiti“. Jače poprskamo prostirku s Yoga Mat Wash & Refresh sredstvom za čišćenje tako da bude vidljivo mokra. Čekamo 1-2 min. Zatim obrišemo suhom i nježnom krpom i malo istrljamo moguće mrlje.

Yoga mat Wash & Refresh sredstva za čišćenje dostupna su u dva mirisa: lavanda i limunska trava. Te u dva različito velika pakiranja: većem od 227 ml i manjem od 118 ml, prikladnom za putovanja i za torbu.

 

Slično djeluje i sredstvo za čišćenje Reyoga Reclean. Sredstvo za čišćenje joga prostirke od TPE materijala ili za joga prostirke izrađene od drugih umjetnih materijala sa zatvorenim stanicama. Pogodno je i za joga prostirke od prirodne gume (kaučuka) i pluta. Sredstvo za čišćenje pošpricamo izravno na površinu prostirke i obrišemo vlažnom krpom. Pričekamo da se posuši!

Za tvrdovratne mrlje: poprskamo sredstvo za čišćenje, nanesemo izravno na mrlju i ostavimo nekoliko sekundi. Zatim nježno obrišemo vlažnom krpom. Pričekamo da se posuši!

ReYoga Reclean sredstvo za čišćenje je izuzetno prikladno jer je upakirano u malu ambalažu s raspršivačem, uključena je mala krpica od mikrovlakana, a obje su zajedno u slatkoj torbici sa patentnim zatvaračem. Na raspolaganju su tri mirisa Happines, Freedom i Peace. Kada potrošimo sredstvo za čišćenje, možemo kupiti samo sredstvo za čišćenje Refill s kojim punimo mali sprej za put.

 

Za "srednje" brzo čišćenje možete koristiti i „pjenu“ Manduka Everyday Cleanser sredstvo za čišćenje. Poprskajte pjenu za čišćenje Manduka Everyday Cleanser na mekanu nježnu spužvicu ili krpu. Koristite je za brisanje mrlja na joga prostirki ili za cijelu površinu joga prostirke. Zatim krpicom ili mekom spužvicom isperite joga prostirku sa svježom vodom. Pričekajte da se prostirka temeljito posuši prije nego što je savijete.

 

Za temeljitije čišćenje / dubinsko čišćenje joga prostirke otvorenih stanica koristite Deep Cleanser. Jednu kapicu (približno 10 ml) sredstva dodajte u 3,5 litre vode. Napravite kupku. Uronite joga prostirku u pripremljenu kupku na 5-10 min. Okrenite je nekoliko puta. Zatim isperite joga prostirku svježom vodom. Pričekajte da se prostirka temeljito posuši prije nego što je savijete. Neka se joga prostirka suši najmanje 24 sata.

 

Sve joga prostirke izrađene od kaučuka, prirodne gume preporučuje se povremeno čistiti posebnim sredstvom za čišćenje namijenjenim posebno za kaučuk. Riječ je o Natural Rubber Yoga Mat Restore, koji osigurava duži vijek trajanja i elastičnost gume. Raspršite sredstvo za čišćenje obilno po cijeloj površini prostirke. Ostavite da djeluje 5 minuta. Zatim obrišite čistom, mekom krpom. Koristite ovo sredstvo za čišćenje najviše jednom mjesečno. Sredstvo za čišćenje nije namijenjeno svakodnevnom čišćenju.

 

Joga prostirke s površinom od mikrovlakana:

Joga prostirke Yoga Design Lab, koje imaju površinu od mikrovlakana (Travel, Combo, Commuter, Kids Combo), također se mogu prati u perilici rublja. Iako mi preporučujemo da to koristite što rjeđe jer je pranje u perilici duži postupak i može utjecati na trajanje joga prostirke. Ako i dalje povremeno koristite pranje u perilici - nemojte koristiti centrifugu, omekšivač, izbjeljivač i druge agresivne tvari. Perite na niskoj temperaturi na programu za najosjetljiviji tekstil. Nakon svakog pranja prostirku temeljito posušite.

 

Joga prostirke od pluta:

Posebnost su i joga prostirke od pluta. Joga prostirku od pluta uvijek savijemo s vanjske strane prema van (tako da pluta bude s vanjske strane) - to sprječava lomljenje pluta i sprečavanje savijanja joga prostirke. Čišćenje - pluta je prirodni materijal i ima antibakterijska i antimikrobna svojstva. U slučaju vrlo česte upotrebe preporučuje se redovito čišćenje (jednom tjedno). Očistite prostirku s hladnom vodom i blagim deterdžentom, npr. Yoga Mat Wash & Refresh ili Reyoga Reclean. Tada je obavezno morate dobro posušiti.

Pluta može potamniti na pojedinim dijelovima, odnosno prostirka može dobiti tamnije mrlje. Sasvim je moguće da se takve tamne mrlje neće moći ukloniti. To je potpuno prirodno jer naša koža znojenjem oslobađa razne tvari na površinu koje mogu obojati prirodni materijal. Kreme i ulja, losioni koje koristimo na koži, također mogu uzrokovati promjenu boje prostirke. No, funkcija prostirke ostaje nepromijenjena!

 

ReYoga čistila za joga blazine

 

Solna "kupka"? Da, neke joga prostirke je trebaju!

Manduka serija Pro (Pro, Pro Lite, Pro Travel i sve verzije proširenih Pro prostirki, Long) trebaju upravo takvu njegu. Ova serija prostirki za jogu ima doživotno jamstvo, materijal je izuzetno izdržljiv. Nova joga prostirka iz serije Pro ima svojevrsni "filter / film" na gornjoj površini. Stoga, prostirka može biti skliska na početku, u prvim praksama joge. Rješenje je vrlo jednostavno. Pogledajte video ispod ili pratite korake:

  1. Prostirku Manduka iz serije Pro raširite na podu tako da glavna strana gleda prema gore.
  2. Po prostirki pospite morsku sol, fino mljevenu.
  3. Neka sol djeluje 24 sata.
  4. Zatim sol temeljito obrišite vlažnom krpom.
  5. Kad se prostirka dobro očisti od soli, temeljito je posušite.
  6. Practice ON! Neka vježbanje započne!

 

 

 


Pročitaj više

Pomagala za meditaciju

Udah i izdah. Ustvari si svoj zen kotiček. Kvalitetni i ekološki dodaci.

Pomagala za meditaciju

Pročitaj više

Mini vodič za stilove joge

Koji stil joge je zame? Pomozi si s mini vodičem kroz stilove joge.

Mini vodič za stilove joge

Pročitaj više

Kako odabrati joga prostirku?

Koja je prava?

Kako odabrati joga prostirku?

Pročitaj više

 

Kako izabrati joga prostirku

Na tržištu je poplava raznih joga prostirki. Različiti materijali, različite dimenzije, rasponi cijena... Svaka ima svoju svrhu, zasigurno. Već vas sada boli glava kada razmišljate koja bi bila prava za vas? Stvar nije tako komplicirana i zamorna kako se čini. Na kraju, odabirete nešto lijepo, nešto korisno za vas. Joga prostirka, vaša pratnja u vježbanju.

Kako odabrati joga prostirku

© 2023 JogaLine & Samana | Sva prava pridržana