ŠTO JE JOGA? KAKO ZAPOČETI S JOGOM?

Kako očistiti joga prostirku? Savjeti za čišćenje joga prostirke

 

Kako očistiti joga prostirku? Savjeti za čišćenje joga prostirke

Kako održavati čistu, mirisnu i funkcionalnu joga prostirku? Savjeti za obnavljanje i temeljito čišćenje vaše joga prostirke. Pravilna briga o joga prostirki neophodna je za održavanje njezine učinkovitosti, dugovječnosti i higijene.

 
 

Na joga prostirki ležimo, stojimo, čučimo,... ukratko cijelo naše tijelo, pa čak i lice u kontaktu je s podlogom za vrijeme vježbanja. Naša osobna prostirka za jogu upija naš znoj, prljavštinu kože, čestice naše kože, šminku, kreme i sve više tekućina i mikročestica. Ovo se odnosi na prostirke za jogu s otvorenim ćelijama. No prostirke za jogu s površinom zatvorene ćelije također trebaju čišćenje. Istina je da ne upijaju prljavštinu i tekućinu, ali sve se to nakuplja na površini koju također treba očistiti.

Još gori slučaj, problem: Pitate li se ikada tko se već znojio pred vama na joga prostirci u joga studiju? A koliko je puta stvarno očišćena ta studijska prostirka za jogu? Ili kakve su prostirke za jogu nakon vježbanja u prirodi?

Dakle, prostirka za jogu je u kontaktu s našom kožom. Kao što prostirka za jogu upija sve čestice iz okoline, tako i naša koža djeluje na sličan način. Prljavština s prostirke za jogu dodiruje našu kožu, koja sve upija u naše tijelo.

Uz redovito i pravilno čišćenje osiguravamo i dulji vijek trajanja prostirke za jogu. I za bolje prianjanje. Uklonite, obnovite i temeljito očistite prostirku za jogu. Pravilna njega prostirke za jogu ključna je za održavanje učinkovitosti, dugovječnosti i higijene vaše prostirke.

 

 

Kako osigurati čisto okruženje za trening?

Dobro operite ruke i noge prije vježbanja

Mali korak koji ide daleko do čišće prostirke za jogu je pranje ruku i stopala prije vježbanja. Ako to nije moguće, možete koristiti mekane dječje maramice i njima obrisati ruke i noge. Vježbanje će biti još ugodnije s čistim rukama i nogama.

Upotrebe ručnika za jogu

Vježbanje korištenja ručnika također je jedan od koraka za osiguravanje čistog okoliša. Posebni ručnici za jogu osiguravaju da ručnik ne klizi po prostirci. Gornji sloj je obično malo sklizak, ali prianjanje je ipak izvrsno u slučajevima kada se znojimo puno ili ručnik za jogu može se lagano poprskati vodom za izvrsno prianjanje. U slučaju da asane izvodimo optimalno, da stvarno koristimo mišiće i da smo stabilni u asanama, u tom slučaju yoga ručnik će nam pružiti izvrstan prihvat. U nekim vježbama, bikram jogi, hot jogi i drugdje, ručnik za jogu je čak obavezan. Yoga ručnici se mogu normalno prati u perilici rublja. Ovako brzo i jednostavno osiguravamo čisto okruženje za trening.

Ručnici za jogu obično su izrađeni od ugodnih i super upijajućih mikrovlakana. Dodir s kožom je nježan. Takav ručnik ima vrlo mali volumeni uvijek se može nositi u torbi. Ujedno, može se koristiti i kao ručnik za putovanja, plažu, dekica,... ukratko, ručnik za jogu je izuzetno koristan dio opreme.

Poseban među ručnicima je Manduka Yogitoes® ručnik za jogu s patentiranim Skidless® Technology sustavom silikonskih ćelija na donjoj strani. To dodatno osigurava da ručnik uvijek ostane na mjestu. I sličan ReYoga Grippy Boo ručnik za jogu, koji je također deblji i svojevrsni je hibrid između ručnika i joge mat.

Ručnik za joga

Kod ručnika za jogu možete birati između većih dimenzija koje pokrivaju cijelu prostirku za jogu. Ili među malim "ručnicima", kojima na licu mjesta obrišemo znojno lice i ruke, ili ga možemo staviti na početak ili kraj jastuka, ispod ruku ili noge.

Kompletan izbor ručnika za jogu

Ručnik za joga

Čišćenje i njega prostirke za jogu!

Na tržištu postoje mnoge vrste prostirki za jogu. Prirodna guma, pamuk, TPE, mikrofibra, PU, ​​pluto, ostalo umjetnih i prirodnih materijala... Zato očišćenaviše. Zato što se fleksibilnost i funkcija prirodne gume, kaučuka, održava drugačije od nekog umjetnog, manje zahtjevnog materijala. Podlogu za jogu obično ne peremo u perilici rublja, namačemo je u kadi ili tuširamo. Naravno, kod određenih vrsta prostirki za jogu to je dopušteno i to je obično posebno istaknuto.

Na početku smo istaknuli da način čišćenja joga prostirki ovisi o vrsti joga prostirke. Razlikujemo jastuke za jogu sa zatvorenim ćelijama koji ne upijaju tekućinu i otvorene prostirke za jogu koje upijaju tekućinu.

Postoji nekoliko prostirki za jogu sa zatvorenim ćelijama koje olakšavaju čišćenje. Obično su to jastuci od TPE materijala i drugih sintetičkih materijala. Izuzetak je Mandukina eKo serija, koja je izrađena od gume (prirodne gume), ali ima gornji sloj zatvorenih ćelija - zahvaljujući posebnom sustavu površinske obrade. To su eKo Lite 4mm, eKo Superlite 1.5mm, eKo 5mm, te verzije u produženoj, DUGOJ verziji.

Open cell yoga mats su obično prostirke izrađene od prirodnih materijala – gume (prirodne gume) i pluta. I jastuci s PU (poliuretanskom) površinom i jastuci od mikrovlakana.

Prilikom čišćenja važno je slijediti upute za svako sredstvo za čišćenje. Postupci nisu uvijek isti. Važno je za svako čišćenje, neovisno o sredstvu za čišćenje prostirke za jogu:

 • nikad nemojte smotati mokar, vlažan jastuk
 • uvijek čekamo da se jastuk potpuno osuši
 • zamotajte jastuk s vanjskom stranom prema van (kada je jastuk smotan, možete vidjeti površinu jastuka na kojoj ćete vježbati)
 • Nemojte sušiti jastuk na radijatoru ili bilo kojem drugom izravnom izvoru topline
 • Nemojte sušiti jastuk izravno na suncu ili također ga ne izlažemo izravnoj sunčevoj svjetlosti (UV zrake mogu oštetiti materijal)
 • nemojte trljati jastuk grubim četkama, samo mekim, nježnim krpama
 • gumeni jastuci, prirodna guma mogu imati blagi miris gume (miris nestaje s vremenom)
 • gumeni jastuci, prirodna guma može "oksidirati" tijekom vremena i dobiti mrlje u boji na površini

Čiščenje joga blazine

Često postavljana pitanja o čišćenju prostirke za jogu

Zašto se ne preporučuje korištenje hidratantnih ili dezinficirajućih maramica za čišćenje prostirke za jogu?

Kada čistimo prostirku za jogu sredstvima za čišćenje prostirke za jogu, obično poprskamo prostirku za jogu po cijeloj površini. Tako da je jastuk vidljivo mokar. Ostavite sredstvo za čišćenje da djeluje 4-5 minuta ili koliko i u uputama na čistaču. To je teško postići s hidratantnim maramicama.

Vlažne maramice obično sadrže aktivne sastojke za dezinfekciju, jer oni ubijaju viruse. Ovi sastojci mogu negativno utjecati na materijal prostirke za jogu. Osim toga, komponente hidratantnih maramica ostaju na površini prostirke za jogu, a često je naša koža toliko osjetljiva da dugotrajni kontakt kože s takvim tvarima izaziva alergijske reakcije na koži.


Zašto ne preporučujemo domaća sredstva za čišćenje prostirki za jogu?

Nekad smo kod kuće pripremali vlastita sredstva za čišćenje za čišćenje prostirki za jogu. Obično u vodu stavimo malo eteričnog ulja kako bismo dobili ugodan miris, a ujedno i "zamišljeno" sredstvo za dezinfekciju. Ili smo koristili vodu i deterdžent za pranje posuđa. Čak smo koristili i mješavinu vode i octa.

Sastojci sredstava za čišćenje renomiranih proizvođača gotovo su identični. Međutim, njihov čistač je potpuno drugačiji.

Kao što znamo voda i ulje se ne miješaju. Kako onda sredstva za čišćenje koja sadrže eterična ulja spajaju dva sastojka u jedan? Kod Manduke se u pročišćenu vodu dodaje eterično ulje i "otapalo" na biološkoj bazi. Zatim se smjesa od sva tri sastojka miješa u "mikseru" (industrijski mikser ima cca 1700 okretaja u minuti, a kućni mikser samo cca 280 okretaja u minuti). To osigurava da se sredstvo za čišćenje rasprši po jastuku kroz raspršivač pakiranja u pravom omjeru vode i eteričnog ulja, jer svaka kap sadrži sve komponente sredstva za čišćenje.

Još jedna vrlo važna stvar je voda! Proizvođači koriste potpuno pročišćenu vodu za proizvodnju sredstava za čišćenje. Dakle, voda nema nečistoća (minerala). Čak i destilirana voda može sadržavati mikroskopske organske tvari. Sve te nečistoće u vodi mogu oštetiti prostirku za jogu ili čak uzrokovati stvaranje plijesni. Neki proizvođači koriste jeftini postupak upotrebe biocida za uništavanje organske tvari u vodi A u Manduki, a ReYoga radije pročišćava vodu kako bi uklonila minerale i mikroskopsku organsku tvar. Iako je ovaj postupak skuplji, to znači da se u sredstvo za čišćenje ne dodaju nikakve kemikalije.


Eterična ulja u sredstvima za čišćenje? Hoće li prostirka za jogu kliziti?

Ne. Ako biste eterično ulje nanijeli izravno na površinu prostirke za jogu, tada bi prostirka za jogu postala stvarno skliska. Pomoću sredstva za čišćenje poprskajte sredstvo za čišćenje po površini prostirke za jogu, ostavite da djeluje nekoliko minuta (koliko je preporučeno u uputama) i zatim obrišite prostirku za jogu mekom krpom. Na taj način se uklanja najveći dio čistača. Pritom je mješavina sastojaka u čistaču toliko jako "izmiješana" da se čistač vrlo ravnomjerno raspršuje po prostirci za jogu i tako nema izravnog nanošenja estetskog ulja. Čak i ako je na podlozi za jogu ostalo malo sredstva za čišćenje, vrlo je mala vjerojatnost da će to utjecati na prianjanje.


Jesu li sva sredstva za čišćenje prostirki za jogu ujedno i sredstva za dezinfekciju?

Ne. Zapravo, dezinfekcijska sredstva za čišćenje prostirki za jogu više su rijetkost. Dezinfekcijska sredstva za čišćenje ne koriste se na prostirkama za jogu s otvorenim ćelijama. Takvi jastuci upijaju tekućinu. A nakon što bi jastuk upio dezinficijens, bilo bi ga gotovo nemoguće oprati i ukloniti iz jezgre. To može dovesti do kraćeg vijeka trajanja prostirke za jogu i oštećenja materijala. U našoj ponudi možete pronaći dva dezinfekcijska sredstva za čišćenje: Botanical Cleanser iz Manduke i Karma Cleaner iz ReYoge.

Koliko često trebamo čistiti prostirku za jogu?

Izvrsno pitanje! Malo kompliciraniji odgovor. Dubinsko čišćenje prostirke za jogu treba koristiti samo povremeno. Tada stvarno primijetimo da je naša prostirka za jogu dulje vrijeme bila izložena prljavštini i znoju. Ako prakticiramo kod kuće, dubinsko čišćenje treba koristiti rijetko. Naravno, s prostirkama za jogu u studiju to biste trebali činiti prilično često. Preporuča se redovito, brzo "osvježiti" površinu joga prostirke nakon svake vježbe. Yoga Mat Wash & Refresh od Manduka ili set za čišćenje joga prostirke od ReYoga i ReYoga punjenje.


Može li se sredstvo za čišćenje prostirke za jogu koristiti za čišćenje prostirke za jogu?

Za čišćenje prostirke za jogu možete koristiti "klasična" sredstva za čišćenje prostirki za jogu kako bi otirači lijepo mirisali svježe. S vremena na vrijeme dobro je dezinficirati prostirku za jogu. To možete jednostavno učiniti s Botaničkim sredstvom za čišćenje tvrtke Manduka ili Karma Cleaners iz ReYoge.

 
 

Čišćenje i održavanje prostirki za jogu

Što može biti gore, kada želimo vježbati jogu, ispred sebe raširimo prostirku za jogu...a ona je puna mrlja i mirisa starog znoja.

Kada su prije nekoliko godina u laboratoriju u SAD-u testirane prostirke za jogu, što "sadrži" prostirka za jogu, rezultati su bili zapanjujući. Podloga za jogu žene koja je priznala da prostirku ne čisti redovito i vrlo često "sadrži" preko 12 milijuna bakterija.

Možete zamisliti da prostirke za studijsku jogu vjerojatno nisu samo pune bakterija, mikroba, već i izvrsno okruženje za širenje gljivica, akni ili čak nekih kožnih bolesti.

Čišćenje prostirke za jogu


Čišćenje prostirke za jogu s površinom zatvorenih ćelija!

Čišćenje prostirki za jogu sa zatvorenim ćelijama prilično je jednostavno. Možda prije svega da kažemo koje jastuke svrstavamo u ovu kategoriju: to su jastuci od TPE materijala i ostalih sintetičkih materijala. Iznimka u ovoj skupini je serija Manduka eKo koja je izrađena od prirodne gume, ali zbog posebne obrade gornjeg sloja ima zatvorenu ćeliju.

U ovu kategoriju uključujemo prostirke za jogu:

Sve gore navedene prostirke za jogu održavaju se nakon svakog vježbanja s Yoga Mat Wash & Osvježite sredstvima za čišćenje ili set za čišćenje yoga mat od ReYoga i ReYoga punjenje. Poprskajte površinu jastuka za jogu sredstvom za čišćenje i zatim ga obrišite mekom , suha krpa. Čekamo da se jastuk dobro osuši i to je to. Ovim korakom osiguravamo da je prostirka čista i svježa nakon svakog treninga, potpuno spremna za novi trening. Redovitim čišćenjem izbjegava se snažno "začepljenje" površine prostirke za jogu. Jastuk je mirisan i čist, a hvat jastuka je svaki put onakav kakav treba biti.

Ako nam je jastuk više prljav, možemo "produbiti" gornji proces. Jače poprskajte prostirku s Yoga Mat Wash & Osvježite sredstvima za čišćenje ili set za čišćenje yoga mat od ReYoga i ReYoga punjenje. tako da bude vidljivo mokra. Čekamo 1-2 min. Potom obrišite suhom i mekom krpom i eventualne mrlje malo istrljajte.

Prostirka za jogu Wash & Sredstva za čišćenje Refresh dostupna su u dva mirisa: lavanda i limunska trava.

Za tvrdokorne mrlje: raspršite sredstvo za čišćenje, nanesite ga izravno na mrlju i ostavite nekoliko sekundi. Zatim nježno obrišite vlažnom krpom. Čekamo da se osuši!

ReYoga Reclean čistač je izuzetno praktičan jer je upakiran u malu bočicu s raspršivačem, priložena je mala krpica od mikrovlakana, a oboje zajedno u simpatičnoj torbici s patentnim zatvaračem. Dostupno je nekoliko mirisa: Sreća, Nada, Sloboda i Mir. Ali kada se sredstvo za čišćenje potroši, možemo kupiti samo Cleaner Refill, kojim punimo mali sprej za u pokretu.

Za još temeljitije čišćenje upotrijebite Botanical Cleanser, koji je ujedno i dezinfekcijsko sredstvo . Za manje mrlje, sredstvo za čišćenje možete poprskati po mrlji i obrisati mekom krpom. Za temeljitije čišćenje poprskajte sredstvo za čišćenje po jastuku tako da jastuk bude vidljivo mokar. Ostavite sredstvo za čišćenje 10 minuta, zatim obrišite mekom krpom. Ostavite jastuk da se osuši. Nije potrebno ispiranje.

Dezinfekcijsko sredstvo za čišćenje tvrtke ReYoga Karma djeluje slično. Nanesite sredstvo za čišćenje na krpu i obrišite prostirku za jogu. Sredstvo za čišćenje sadrži alkohol koji isparavanjem ostavlja miris majčine dušice. Nemojte nanositi sredstvo za čišćenje izravno na prostirku za jogu. Priložena je meka krpa od mikrovlakana.

EKo seriju, koja je napravljena od gume, prirodne gume, preporuča se povremeno očistiti posebnim sredstvom za čišćenje dizajniranim posebno za gumu. Ovo je Natural Rubber Yoga Mat Restore , koji osigurava dulji vijek trajanja i fleksibilnost gume. Sredstvo za čišćenje obilno poprskajte po cijeloj površini jastuka. Ostavite da djeluje 5 min. Zatim obrišite čistom, mekom krpom. Čistite ovim sredstvom za čišćenje ne više od jednom mjesečno. Čistač nije namijenjen za svakodnevno čišćenje.

Manduka sredstva za čišćenje prostirki za jogu

 

Čišćenje prostirke za jogu s otvorenom ćelijskom površinom!

Čišćenje prostirki za jogu s otvorenim ćelijama je zahtjevnije. Možda prije svega da kažemo koji jastuci spadaju u ovu kategoriju: to su jastuci od prirodnih materijala (guma, pluto), jastuci s PU (poliuretanskom) površinom i jastuci s površinom od mikrovlakana.

U ovu kategoriju uključujemo prostirke za jogu:

Za gumene jastuke (ReYoga Grow, Steady, Ride i JadeYoga jastuke) preporučujemo sredstvo za čišćenje gume iz JadeYoge, koje gumu čini dugotrajnijom i fleksibilnijom. Obilno poprskajte sredstvo za čišćenje po cijeloj površini. Pošpricajte prostirku sredstvom za pranje Jade Mat Wash. Zatim ga obrišite čistim, mekim ručnikom. Pričekajte da se osuši (ostavite jastuk rasklopljen i podalje od sunčeve svjetlosti nekoliko minuta). Ili možemo koristiti Natural Rubber Yoga Mat Restore, koji također osigurava duži vijek trajanja i fleksibilnost gume. Sredstvo za čišćenje obilno poprskajte po cijeloj površini jastuka. Ostavite da djeluje 5 min. Zatim obrišite čistom, mekom krpom. Čistite ovim sredstvom za čišćenje ne više od jednom mjesečno. Čistač nije namijenjen za svakodnevno čišćenje.

Za prostirke za jogu prekrivene PU-om kao što je Yoga Design Lab Infinity prostirka i sve Liforme prostirke za jogu, preporučujemo sredstvo za čišćenje Liforme Cleaner, koje je posebno napravljeno za jogu prostirke s PU površinom. (Nažalost, artikli Liforme ne mogu se prodavati online, ali ih ima u našoj trgovini u Kranju. Možemo vam ga i poslati pa nazovite ili pošaljite poruku pa ćemo razgovarati.)

Nanesite Liforme Cleaner na meku spužvu ili krpu od mikrovlakana i njome očistite prostirku za jogu. Sredstvo za čišćenje možete nanijeti i izravno na prostirku za jogu, pričekati 30 sekundi i zatim očistiti prostirku mekom spužvom. Pričekajte da se jastuk potpuno osuši.

Liforme sredstvo za čišćenje prostirki za jogu

Sve druge gore navedene prostirke za jogu održavaju se nakon svake vježbe s Yoga Mat Wash & Osvježite sredstvima za čišćenje ili set za čišćenje yoga mat od ReYoga i ReYoga punjenje. Poprskajte površinu jastuka za jogu sredstvom za čišćenje i zatim ga obrišite mekom , suha krpa. Čekamo da se jastuk dobro osuši i to je to. Ovim korakom osiguravamo da je prostirka čista i svježa nakon svakog treninga, potpuno spremna za novi trening. Redovitim čišćenjem izbjegava se snažno "začepljenje" površine prostirke za jogu. Jastuk je mirisan i čist, a hvat jastuka je svaki put onakav kakav treba biti.

Ako nam je jastuk više prljav, možemo "produbiti" gornji proces. Jače poprskajte prostirku s Yoga Mat Wash & Refresh ili set za čišćenje yoga mat iz ReYoga i napunite ReYoga sredstvo za čišćenje tako da bude vidljivo mokro. Čekamo 1-2 min. Potom obrišite suhom i mekom krpom i eventualne mrlje malo istrljajte.

Prostirka za jogu Wash & Sredstva za čišćenje Refresh dostupna su u dva mirisa: lavanda i limunska trava. I to u dvije različite veličine pakiranja: većem 227 ml i manjem, praktičnom za putovanja, za torbu 118 ml.

Za tvrdokorne mrlje: raspršite sredstvo za čišćenje, nanesite ga izravno na mrlju i ostavite nekoliko sekundi. Zatim nježno obrišite vlažnom krpom. Čekamo da se osuši!

ReYoga Reclean čistač je izuzetno praktičan jer je upakiran u malu bočicu s raspršivačem, priložena je mala krpica od mikrovlakana, a oboje zajedno u simpatičnoj torbici s patentnim zatvaračem. Dostupno je nekoliko mirisa: Sreća, Nada, Sloboda i Mir. Ali kada se sredstvo za čišćenje potroši, možemo kupiti samo Cleaner Refill, kojim punimo mali sprej za u pokretu.

Za "srednje" brzo čišćenje također možete koristiti "pjenu". Poprskajte pjenu na meku, nježnu spužvu ili krpu. Njime obrišite mrlje na prostirci za jogu ili cijeloj površini prostirke za jogu. Zatim operite prostirku za jogu slatkom vodom pomoću krpe ili meke spužve. Pričekajte da se jastuk temeljito osuši prije nego što ga smotate.

Za temeljitije čišćenje / dubinsko čišćenje jastuka za jogu s otvorenim ćelijama koristite sredstvo za dubinsko čišćenje. Dodajte jedan čep (cca. 10 ml) sredstva za čišćenje u 3,5 litre vode. Nemojte se kupati. Uronite prostirku za jogu u pripremljenu kupku na 5-10 min. Okrenite ga nekoliko puta. Zatim isperite prostirku za jogu slatkom vodom. Pričekajte da se jastuk temeljito osuši prije nego što ga smotate. Ostavite prostirku za jogu da se suši najmanje 24 sata.

Joga jastuk s površinom od mikrofibre:

Prostirke za jogu Yoga Design Lab koje imaju površinu od mikrovlakana (Travel, Combo, Commuter, Kids Combo) također se mogu prati u perilici rublja. Inače, preporučamo da ga koristite što rjeđe jer je pranje u perilici dugotrajniji proces i može utjecati na životni vijek joga prostirke. Ako ćemo s vremena na vrijeme prati u perilici - nemojte koristiti centrifugu, omekšivače, izbjeljivače ili druga agresivna sredstva. Perite na niskoj temperaturi na programu za najosjetljivije tkanine. Nakon svakog pranja temeljito osušite jastuk.

Prostirke za jogu od pluta:

Plutene prostirke za jogu također su posebne. Plutenu prostirku za jogu uvijek možete namotati s vanjske strane prema van (tako da pluto bude na izvana) - to sprječava lomljenje pluta i sprječava savijanje prostirke za jogu. Čišćenje – pluto je prirodni materijal i ima antibakterijska i antimikrobna svojstva. U slučaju vrlo česte uporabe preporučuje se redovito čišćenje (jednom tjedno). Očistite jastuk hladnom vodom i blagim deterdžentom, npr. Yoga Mat Wash & Refresh ili Reyoga Reclean. Zatim se mora dobro osušiti.

ReYoga sredstva za čišćenje prostirki za jogu

Pluto može potamniti u pojedinim dijelovima ili jastuk dobiva tamnije mrlje. Vrlo je moguće da se takve tamne mrlje neće moći ukloniti. To je potpuno prirodno jer naša koža znojenjem na površinu ispušta razne tvari koje mogu ostaviti mrlje na prirodnim materijalima. Kreme, ulja, losioni koji se koriste na koži također mogu uzrokovati promjenu boje jastuka. Ali funkcija jastuka ostaje nepromijenjena!


 

"Kupka" od soli? Da, trebaju ga neke prostirke za jogu!

Manduka Pro serija (Pro, Pro Lite, Pro Travel i sve verzije produženih Pro jastuka, Long) trebaju upravo takvu njegu. Ova serija prostirki za jogu ima doživotnu garanciju, materijal je izuzetno izdržljiv. Nova prostirka za jogu iz Pro serije ima svojevrsni "filter/film" na gornjoj površini. Zato prostirka može kliziti na početku, tijekom prvih vježbi joge. Rješenje je vrlo jednostavno.

Pogledajte video ispod ili slijedite korake:

 1. Raširite Manduka Pro jastuk na podu s gornjom stranom okrenutom prema naprijed.
 2. Pospite morskom soli po jastuku. Fino tlo.
 3. Ostavite sol da djeluje 24 sata.
 4. Zatim temeljito obrišite sol mokrom krpom.
 5. Nakon što je jastuk temeljito očišćen od soli, temeljito ga osušite.
 6. Vježbajte! Neka vježba počne!
 

Naše trajnostne
blagovne znamke


Zašto JogaLine?

Ocijenjeno 4.9 od 5 na podlogi 448 ocjena na

Pod imenom JogaLine krije se mnogo više od same joga. JogaLine - prva joga trgovina.

Osiguravamo opremu za sve ugodne aktivnosti. Ponuda opreme za jogu,
joga prostirke, pomagala za jogu (blokovi, bolsteri),
pomagala za meditaciju, odjeća za jogu i sportske vježbe...

Tu smo za vas. S kvalitetnim i održivim proizvodima.
Imate li pitanje?

Kontaktirajte nas!

© 2024 JogaLine & Samana | Sva prava pridržana