ŠTO JE JOGA? KAKO ZAPOČETI S JOGOM?

Blokovi, remeni, valjci, bolster

Kupujte po
Prikaži kao

31 proizvoda

Filteri
 • Mjesto
 • Ime proizvoda
 • Cijena
Mjesto
 1. Manduka Lean Cork blok za jogu
  Ocjena:
  100%
  Cijena 18,39 EUR
 2. Cork blok Manduka za jogu od pluta
  Ocjena:
  100%
  Cijena 22,09 EUR
 3. Blok za jogu od pluta
  Ocjena:
  100%
  Cijena 18,39 EUR
 4. Blok za jogu od prirodne plute
  Cijena 18,03 EUR Standardna cijena 22,54 EUR
 5. Mini (Travel) Yoga Block blok za jogu
  Cijena 16,60 EUR Standardna cijena 18,44 EUR
 6. Yoga Block blok za jogu Manduka
  Cijena 22,09 EUR Standardna cijena 24,54 EUR
 7. Blok za jogu unBLOK Manduka
  Cijena 24,34 EUR Standardna cijena 28,64 EUR
 8. Blok za jogu Gaiam Print
  Cijena 16,56 EUR Standardna cijena 18,39 EUR
 9. Blok i remen za jogu u setu Gaiam
  Cijena 25,78 EUR Standardna cijena 28,64 EUR
 10. Blok za jogu Essentials Gaiam
  Cijena 13,79 EUR Standardna cijena 15,32 EUR
 11. Remen za jogu Lotuscrafts
  Ocjena:
  100%
  Cijena 14,29 EUR
 12. Remen za jogu Unfold Manduka
  Cijena 12,91 EUR Standardna cijena 14,34 EUR
 13. Remen za jogu Manduka AligN
  Cijena 18,40 EUR Standardna cijena 20,44 EUR
 14. Remen za jogu YDL
  Ocjena:
  100%
  Cijena 19,16 EUR Standardna cijena 22,54 EUR
 15. Yoga Wheel kotač za jogu
  Ocjena:
  100%
  Cijena 59,02 EUR Standardna cijena 65,57 EUR
36
 • 36
 • Sve
po stranici
 

Pomagala za jogu i dodaci

Želiš napredovati u joga pozama ili si olakšati položaj u kojem je tijelu potrebna veća podrška? Blokovi, joga remenibolsteri, prostirke, valjcideke, jastučići za oči... pomagala koja podižu tvoju praksu joge (i drugih vježbi) i meditacije na višu razinu. Za čistoću tvoje prostirke služi posebno ekološko sredstvo za čišćenje ili joga ručnik. Za lakši transport i zaštitu joga prostirke i dodataka, tu je super joga torba.

Kako koristimo joga pomagala?

Praksa joge u današnjem vremenu postaje nezamjenjivi oblik opuštanja, rastezanja i jačanja tijela, smirivanja uma i duha. Uz tradicionalne, originalne joga stilove (hatha, iyengar, ashtanga), mnogi novi stilovi joge su se razvili i oblikovali zbog raznolikosti potreba pojedinaca.

Bez obzira na dob, fizičke sposobnosti i moguća ograničenja (zdravstvena, tjelesna…), svatko može odabrati najprikladniji i najdraži stil joge. Mnogi stilovi / vrste joge koriste pomoćna sredstva koja pružaju sigurnije putovanje u asane, podršku u asanama u kojima duže ostajemo, stvaraju više prostora i stabilnosti, te unose zabavniji element u samu vježbu.

Pomagala za jogu i dodaci

U tradicionalnim stilovima joge kao što su npr. hatha, iyengar, vinyasa, ashtanga najčešće se koriste:

Remeni za jogu

Remeni za jogu, koji služe kao produžetak udova u pozama poput Gomukhasana, Natarajasana, Paschimottanasana… da sigurno ulazite u poze, pravilno ih držite, a istovremeno održite udobnost i lakoću. Remeni su trajni, od pamučne tkanine, s kopčom na jednoj strani, a razlikuju se po debljini i duljini. Previše čvrsto stezanje može povećati napetost u predjelima ramena i vrata. Bez obzira na asanu, obavezno održavajte meko prianjanje na remen.


Blokovi za jogu

Blokovi, koji se koriste za produbljivanje istezanja, radi stabilnosti i pravilnog poravnanja asana, približavaju udove u asanama Utthita Trikonasana, Uttanasana… služe kao potpora u sjedećim položajima Lotus, Virasana, Eko pada Rajakapotasana... za bedra i bokove koji su manje fleksibilni, produbljuju otvaranje prsnog koša u asanama Supta Virasana, Matsyasana, Setubandhasana.

Postoje blokovi od pjenepluta, drveta, uglavnom su svi univerzalnih dimenzija (10x15x23 cm). Možete ih podesiti na tri različite visine prema asani koju izvodite – na najdulju visinu, na kraću i ravnu.


Deka za jogu

Joga deka je nezamjenjiva za asanu savasana - položaj mrtvaca, kada ležimo na zemlji, a pobrine da se osjećamo toplo i ugodno. Deka može pružati veliku potporu i udobnost i u drugim asanama - od osnovnih (sjedeći oslonac) do naprednih (ustrasana, stoj na glavi).

Deka se može svinuti i omogućuje opuštanje nogu i potporu donjeg dijela leđa ili se koristiti kao podloga za koljena. Njezina prednost je podešavanje visine i oblika.


Bolsteri za jogu

Za stilove joge kao što su restorativna / terapijska joga, jin joga, kundalini joga, joga za trudnice, gdje se asane drže dulje vrijeme, osim gore spomenutih, koriste se i bolsteri.

Bolsteri su punjeni jastuci pravokutnog ili valjkastog oblika koji pomažu da se potpuno opustite u asanama, pomažu omekšati tijelo i omogućuju postupno i sigurno istezanje. Dostupne su različite dimenzije i težine, a punjeni su različitim materijalima - npr. pamukom, kapuk vunomljuskicama pira, heljde... Primjeri asana u kojima koristimo bolster: Savasana, Balasana, Viparita karani, Supta Baddha Konasana…


Valjak za jogu (kotač)

Valjak za jogu (kotač) je relativno novi uređaj kojeg je u praksu uključio jogist Dharma Mittra. Glavna svrha valjka je poboljšati fleksibilnost leđa i otvoriti prednji dio tijela - proteže i lako otvara prsa, ramena, leđa i bokove. Također donosi više dinamike u praksu. Početnici i napredni vježbači joge mogu lako vježbati zaklone. Nekoliko primjera asana u kojima možete koristiti valjak: Hanumanasana, Pincha Mayurasana, Salamba Sarvangasana, Halasana.


Jastuk za meditaciju

Jastuk za meditaciju u potpunosti vas podržava u meditativnim položajima kao što su sukhasana, virasana, padmasana. Jastuci omogućavaju stopalima i koljenima opušten i udoban položaj, istodobno ispravljajući leđa i dovodeći zdjelicu prema naprijed, pružajući joj potporu. Jastuci su različitih oblika, veličina i punjenja. Možemo odabrati jastuke u obliku polumjeseca, mjeseca, kvadratnepravokutnezafu-okrugle, s pirinim ili heljdinim ljuskicama, kapok vunom... Odabiremo onaj koji nas najbolje podupire.


Jastučići za oči

Jastučići za oči povećavaju opuštajući učinak u restorativnim asanama kao što je savasana ili u meditaciji. Obično su punjene lanenim sjemenkama i / ili s dodatkom ljekovitog bilja (npr. lavanda), a možete im dodati i eterična ulja za dodatnu korist od aromaterapije; npr. lavanda opušta i smiruje živce, uklanja nesanicu i smanjuje depresiju. Za aerial jogu se koristi hammock, pomagalo slično visećoj mreži, koji se pričvrsti na strop i uz pomoć kojeg se izvode asane.

Joga pomagala potiču pojedinca da sigurno upozna asane, svoje sposobnosti i svoje potencijale, pomažu mu u procesu učenja, a iznad svega osiguravaju da se osjeća ugodno. Ako niste isprobali nijedan od ovih nevjerojatnih pomagala, vrijeme je da upoznate njihove pozitivne učinke.
© 2024 JogaLine & Samana | Sva prava pridržana