Joga prostirke od gume, plute, jute

Joga prostirke od gume, plute, jute

Joga prostirke od kaučuka, plute, jute Ovdje vodimo brigu o planetu. Prostirke koje su ugodne za vaše tijelo i okoliš. Svi su proizvodi biorazgradivi, primjereni za reciklažu i bez štetnih, toksičnih sastojaka. Kaučuk ne potječe od amazonskih vrsta drveća i proizvođači ne uništavaju prašume ni rijetke vrste drveća. Proces izrade prostirki je održivo or ... Pročitaj više >>

Artikli 1 za 20 od 23 ukupno

po stranici

Stranica:
  1. 1
  2. 2

Artikli 1 za 20 od 23 ukupno

po stranici

Stranica:
  1. 1
  2. 2

Joga prostirke od kaučuka, plute, jute

Ovdje vodimo brigu o planetu. Prostirke koje su ugodne za vaše tijelo i okoliš. Svi su proizvodi biorazgradivi, primjereni za reciklažu i bez štetnih, toksičnih sastojaka. Kaučuk ne potječe od amazonskih vrsta drveća i proizvođači ne uništavaju prašume ni rijetke vrste drveća. Proces izrade prostirki je održivo orijentiran. Stablo hrasta nije potrebno sjeći da bi se proizvela pluta, već se drvetu odreže samo površinski sloj kore. Taj se sloj obnovi u roku od 15-20 godina. Poljoprivrednici koji se bave sa pridobivanjem pluta, dobro se brinu za hrastova stabla, njeguju ih i omogućuju im da neometano rastu. Za održavanje higijene i vijeka trajanja joga prostirki, redovito ih održavajte sa sredstvima za čišćenje.

Joga prostirke od prirodne gume, kaučuka, trebaju posebnu njegu. Guma je prirodni materijal, "živi" materijal. Vanjski čimbenici još više utječu na takve joga prostirke. Zbog toga je njihova njega još važnija. Za svakodnevno čišćenje preporučujemo Manduka Sredstvo za čišćenje joga prostirke od prirodne gume (Lemongrass) ili Set za čišćenje joga prostirke reYoga. S ovim sredstvima za čišćenje, ne samo što čistimo joga prostirku, nego brinemo i za fleksibilnost kaučuka i dobro prianjanje.

Joga prostirka od plute vrlo je izdržljiva i trajna. Da biste održali kvalitetu, uvijek je savinite tako da je pluta na vanjskoj strani - tako spriječavate da se pluta ne slomi. Prostirku ne izlažite ekstremnim uvjetima (suncu, vrućini). Nakon vježbanja, prostirku osušite, raširite je na pod ili je objesite da se potpuno osuši, a tek tada je savinite. Pluta je prirodni materijal i ima antibakterijska i antimikrobna svojstva. Sadrži tvar suberin (voštana tvar) koja je čini otpornom na vatru i vodu. Pluta je super prirodni izolator. U slučaju vrlo česte uporabe, preporučuje se redovito čišćenje (jednom tjedno). Na nekim dijelovima pluta može potamniti, odnosno prostirka može dobiti tamnije mrlje. Više o tome kako održavati određenu joga prostirku, pročitajte ovdje.

Brza pitanja o jogi

Joga prostirke (podloge) - Zašto toliko varijanti?

Na raspolaganju su nam mnogi različiti stilovi (vrste) joge. Svaki stil ima svoje specifičnosti koje su omogućile stvaranje različitih prostirki, odnosno podloga za jogu. Odabirom prave joga prostirke, olakšavamo si i optimiziramo vježbanje. Prostirke se razlikuju po površini, debljini, dužini, materijalima od kojih su izrađeni...

Kako odabrati joga prostirku

Na tržištu je poplava raznih joga prostirki. Različiti materijali, različite dimenzije, rasponi cijena... Svaka ima svoju svrhu, zasigurno. Već vas sada boli glava kada razmišljate koja bi bila najbolja za vas? Izbor nije toliko kompliciran i težak kao što se čini. Važno je da odaberete prikladnu i korisnu joga podlogu jer će to biti vaša redovita suputnica u vježbanju joge.

Bez obzira na stil joge, odaberite dodatke koji su izrađeni od prirodnih i ekoloških materijala. Na joga prostirki dosta vremena provodimo u različitim prostorijama (joga studio, priroda, doma...), dodirujemo je s golom kožom, na njoj se znojimo i mnogo puta na prostirku pritisnemo čak i usnice. Dakle, ne samo zbog okoliša, već i zbog nas samih je važno da je joga prostirka od čistih, besprijekornih materijala.

Koja pomagala koristimo u jogi?

Želiš li sigurno napredovati u joga pozama ili si olakšati pozu u kojoj je tijelu potrebna veća podrška? Blokovi, joga remeni, bolsteri, prostirke, valjci, deke, jastučići za oči... pomagala koja podižu tvoju praksu joge (i drugih vježbi) i meditacije na višu razinu. Za održavanje čistoće tvoje joga prostirke pobrine se posebno ekološko sredstvo za čišćenje ili joga ručnik. Za lakši transport i zaštitu joga prostirke i pomagala, tu je super joga torba.