ŠTO JE JOGA? KAKO ZAPOČETI S JOGOM?

Odlo

Kupujte po
Filteri
Prikaži kao

1 proizvod

Filteri
  • Mjesto
  • Ime proizvoda
  • Cijena
Mjesto
36
  • 36
  • Sve
po stranici

Odlo - aktivna sportska odjeća, odjeća za trčanje

Odlo je svoj put započeo u Oslu kao proizvođač ženskog donjeg rublja i funkcionalne odjeće za klizače. 40 godina kasnije razvili su revolucionarni sustav sportske odjeće koji se temelji na posebnom principu tri sloja - prvi regulira znojenje, drugi regulira temperaturu, a treći štiti od vjetra i kiše.

Sva njihova odjeća kreirana je na način – od kože prema gore, kako bi se osigurao najbolji osjećaj pri dodiru s kožom. S inovativnom tehnologijom koja slijedi održiva načela - kao što su korištenje iona srebra za smanjenje neugodnih mirisa, ultra lagana funkcionalna tkanina, 100% recikliranje tkanine, osigurali su vodeću poziciju u svijetu multifunkcionalnog donjeg rublja i sportske odjeće za skijaško trčanje, trčanje, biciklizam…

Više o Odlo

Odlo dolazi iz Skandinavije, Norveške. Njihova priča počinje davne 1946. godine u Oslu. Osnivač, Odd Roar Lofterød Senior, smatra se kreativnim, nekonvencionalnim misliocem koji je bio korak ispred ostalih. Njegov slogan potpuno je u skladu s njim samim i njegovim radom: "always make sure you're step ahead".

odlo_zgodovina_norveska  

Lofterød je potjecao iz siromašne obitelji i vremena su bila teška. Zaposlio se u obližnjoj tvornici tekstila, no ubrzo je krenuo vlastitim putem. Osnovao je tvrtku Odlo Fabrikker A/S. Imao je puno ideja. Teže je bilo nabaviti prave materijale.

Najprije je 1947. proizvodio žensko donje rublje. Onda ga je splet okolnosti odveo dalje. Njegov sin Odd Roar Junior trenirao je brzo klizanje. Uvijek se smrzavao na treninzima. Zato mu je napravio toplo odijelo od Helanc vlakana kako se ne bi smrzavao na treninzima. Kad su to vidjeli njegovi reprezentativci, krenulo je samo prema gore. Svi su ga htjeli!

Godine 1963. Lofterød je razvio toplo, rastezljivo odijelo za skijaško trčanje i brzo klizanje. Tako je norveški olimpijski tim na Igrama u Innsbrucku 1964. godine predstavio revolucionarnu odjeću. Do sljedećih utakmica, 1972. godine u Sapporu, Odlo odjeću imalo je već 22 reprezentacije.

Godine 1973. Odlo je tržištu predstavilo prvo potpuno sintetičko sportsko funkcionalno rublje na svijetu, Odlo Termic.

Odd Roar Junior preuzeo je tvrtku 1979. godine. A 1986. preselio je svoje sjedište iz Norveške u Švicarsku. Što se kasnije pokazalo kao izvrstan spoj - norveških korijena i švicarske tehnologije.

Potom su svakih nekoliko godina u Odlu pobrinuli za inovacije na tržištu sportske odjeće. Upravo Odlo je više puta bio prvi u inovacijama na području aktivne sportske odjeće.

odlo_zgodovina_norveska  

2002. godine je lansirao liniju rublja s tzv. Odlo efektom (Effect by Odlo), rublja s ionima srebra koje ne upija mirise. U sljedeće dvije godine gotovo svi proizvođači aktivne sportske odjeće počeli su koristiti takav materijal.

2003. godine su obnovili logo i uveli novi slogan "passion from sport". Novi imidž tvrtke udvostručio je prodaju u nekoliko godina.

2004. godine je uslijedila linija za nordijsko hodanje.

2006. godine, ultralagano sportsko donje rublje Cubic, koje zahvaljujući 3D pletivu optimalno regulira temperaturu.

2007. dječja sportska odjeća, a te godine počinju otvarati i vlastite Odlo trgovine diljem Europe (6 trgovina u prvoj godini), plus više od 100 shop-in-shop trgovina.

2008. godine predstavili su napredniju verziju bešavnog donjeg rublja, Evolution Light (prve verzije ovog rublja bile su na tržištu od 2003. godine).

Odlo_11

2010. godine je Odlo dobio dvije prestižne nagrade za bešavni natjecateljski dres biatlonca Ole Einara Bjørndalena

2011. su pokrenuli biciklističku liniju za MTB bicikliste i cestovne bicikliste.

2012./13. godine pobrinuli su se za ekološku notu. Evolution Greentec rublje predstavljeno je na tržištu. Prvo bešavno sportsko donje rublje izrađeno od 100% recikliranog materijala. Ova ekološka priča samo je rasla. Uz njega su dobili mnoge nagrade, kao prije nego što je proizvod ugledao svjetlo na tržištu.

2013/14 Odlo je predstavio inovaciju Muscle Force – kompresijsko donje rublje izrađeno posebno za skijaše i turne skijaše.

Innovacija je još mnogo... Svake godine nešto novo, nešto nesvakidašnje. Zato je 2015. ISPO Gold Award definitivno pala u prave ruke.

Ukratko, Odlo je doista orao neobrađenu zemlju i još uvijek to čini.

U njihovom sportskom aktivnom rublju bit ćete "sigurni" i moći ćete se potpuno posvetiti svojoj aktivnosti. Priuštite si ga!

]  
© 2024 JogaLine & Samana | Sva prava pridržana