ŠTO JE JOGA? KAKO ZAPOČETI S JOGOM?

Enlight

Kupujte po
Prikaži kao

2 proizvoda

Filteri
  • Mjesto
  • Ime proizvoda
  • Cijena
Mjesto
36
  • 36
  • Sve
po stranici

Brend Enlight dolazi nam iz Hrvatske. Mladi par Dario i Atesa često su posjećivali Indiju i tamo živjeli nekoliko godina. Rodila se ideja da bi "klasične" bakrene artikle malo vizualno uljepšali i ponudili ih na EU tržištu.

Dario i Atesa su i dalje u izravnom kontaktu s proizvođačima te je stoga svaki njihov proizvod:

  • proizveden fair-trade
  • kvaliteta je kontrolirana
  • ručna, unikatna izrada

Voda je izuzetno važna za naš imunološki sustav. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), izbjegli bi 75% zdravstvenih problema u svijetu ako bismo konzumirali dovoljno vode.

Ako imamo svoju "omiljenu" bočicu vode, to znači da je bočica uvijek s nama na putu i tako pijemo dovoljnu količinu vode tijekom dana. Istovremeno osiguravamo manje otpada jer ne moramo kupovati vodu u plastičnim bocama.

Pijenje vode iz bakrene boce je korisno za naše tijelo.

  • Poznato je da bakrena površina u roku od nekoliko minuta uklanja viruse i bakterije koje dođu u kontakt s njom.
  • Kada voda odstoji 4-5 sati u Enlight bakrenoj boci, nastaje bakrena voda. Ova voda sadrži oko 0,35 mg bakra na pola litre. (Za dobar imunitet preporučena minimalna dnevna doza Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) je 0,9 mg za odrasle, a gornja granica je 10 mg.) Dakle, navedena količina je sigurna i dobra za naše tijelo, ali opasna za viruse i bakterije.
  • Pijenjem bakrene vode stvarate "unutarnji antibakterijski štit" koji cirkulira tijelom i smanjuje upalne procese.
  • Optimalna praksa za svakoga je da popije litru bakrene vode dnevno i da s vremena na vrijeme pravi pauze.

Može li i bakar biti opasan za naše zdravlje?

Bakrene posude korištene su tisućama godina. U prošlosti nisu imali sofisticirana mjerenja, pa nisu poznavali preporučene dnevne doze, opasnosti i dobrobiti korištenja bakra. Sve je bilo više "po osjećaju".

Znali su da kada bakar počne poprimati zelenkastu boju, da ga treba očistiti i tek onda ponovno koristiti. U suprotnom, hrana i voda imaju gorak okus.

Danas znamo da bakar pretjerano oksidira kada dođe u dodir s kiselinom. U kuhinji se često koriste namirnice čija je PH vrijednost na kiseloj strani (npr. životinjske bjelančevine, rafinirana ulja (margarin), vino, ocat, određene vrste konzervirane hrane...). Za pripremu jela od ovih vrsta namirnica nije preporučljivo koristiti bakreno posuđe. Posebno je opasno kada se takve namirnice zagrijavaju u bakrenim posudama jer u dodiru s kiselinama nastaju otrovni bakreni oksidi.

Naravno, bakreno posuđe još uvijek se koristi u profesionalnim kuhinjama, gdje kuhari dobro znaju kada i kako ga koristiti. Stoga svakako budite oprezni s bakrenim posuđem.

Iz bakrene boce ili čaše pijemo samo vodu!

© 2024 JogaLine & Samana | Sva prava pridržana