Organski pamuk? Istina

Organski pamuk? Što je pamuk, ako ne i organski? Možemo li vjerovati pričama o prirodnoj proizvodnji? Pitanja su postavljena, ali se mogu naći odgovori.


Naravno, svaki pamuk je organski, ali kada govorimo o organskom pamuku , to je fraza koju ne možemo uzeti doslovno. To bi mogao biti bolji prijevod organskog pamuka . No, "organski" je došao i jasno je o čemu govorimo: to je prirodno uzgojeni pamuk, bez pesticida i herbicida, bez monokultura, bez genetski modificiranih sjemenki, s manje potrošnje vode. Umjesto sintetičkih, koriste se biološka gnojiva, umjesto sustava za navodnjavanje, samo prirodne oborine i vodni uvjeti. Lijepo je biti istina? Još jedna marketinška kampanja? Kao i svaka druga stvar! Oni su primjeri dobre i loše prakse. Činjenica je da postoje nezavisne institucije koje su zabrinute zbog korištenja i zlouporabe pojmova i sadržaja. A činjenica je da postoji mnogo informacija o svemu ovome i svatko mora shvatiti istinu koju želi i želi vjerovati.

I kupac majice? Postoji još nešto, osim osjećaja da je svjestan ekoloških problema u proizvodnji odjeće? Možda je čak učinio nešto za okoliš? Apsolutno. Organski pamuk je ugodniji na dodir, izdržljiviji i ne uzrokuje alergije. Barem dva puta dobar osjećaj , onda.
  Ako je organski pamuk alternativa konvencionalnoj proizvodnji pamuka, njezina alternativa može biti konoplja . Neki već igraju ideju da pamuk u budućnosti može zamijeniti industrijski kanabis. Proizvodnja ove već diskriminirane biljke vrlo je zahvalna za okoliš: otporna je na sušu, može rasti u vrlo različitim uvjetima, ne ovisi o navodnjavanju, pesticidima i herbicidima ... Ukratko, negativan utjecaj iu slučaju masovne proizvodnje je minimalan. U isto vrijeme, odjeća iz kanabisa je vrlo ugodna na dodir, lagana, prozračna i hladna. Izvrstan izbor za topliji dio godine

Kada govorimo o cijelom procesu zdrave sirovine - čista proizvodnja - minimalno pakiranje - poštena trgovina , & nbsp; ne možemo zanemariti činjenicu da neke marke od samog početka, od ideje i prvih koraka naprijed. prAna je bez sumnje jedan od tih pionira.